Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2016

Η τεχνική «ακτινογραφία» του FT 25

Από τις 1.556,53 μονάδες ξεκίνησε ο FTSE 25. Σύμφωνα με τον calculator, η «μέτρηση» του δείκτη είναι ανοδική.

Και για να παρουσιάσει κάτι σε αριθμητικό επίπεδο, οφείλει να ακυρώσει το 1.665. Μέχρι εκεί εκτείνεται απολύτως πτωτική ημερήσια περιοχή. Εάν ακυρωθεί το 1.665, θα επισημοποιηθεί ανοδικό διορθωτικό προς το κρίσιμο 1.838, όπου και εκεί θα κριθεί ή ένα πλήρες ανοδικό διορθωτικό και θα δούμε κλασική (επάρκεια δεδομένων - ισχυρή μέτρηση) πτωτική επαναφορά, ή με ακύρωση της τιμής, ένα τυπικό ανοδικό σκέλος το οποίο θα έχει σκοπό να φέρει τον δείκτη στην υφιστάμενη ανοδική μέτρηση των 2.500-3.000 μονάδων της ανοδικής τάσης.

Πτωτικά ο δείκτης μέχρι τις 1.665 μονάδες συνεχίζει με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα να βρίσκεται στην τροχιά των 1.326 μονάδων, σε μια μέτρηση η οποία και εάν ακόμη ολοκληρωθεί συνολικά στο απόλυτα ακραίο σημείο, πηγαίνει οριακά στο υπάρχον απόλυτο χαμηλό. Για να προστατέψει το απόλυτο χαμηλό του ο δείκτης έχει σε εφεδρεία επιμέρους κλασική πτωτική ημερήσια μέτρηση, η οποία αφήνει σε απόσταση μερικών δεκάδων πόντων το υφιστάμενο 1.075.

Η ωριαία ανοδική κίνηση την οποία δοκιμάζει ο δείκτης δεν είναι κανονική, δεν ακολουθεί τυπικούς αριθμητικούς κανόνες και τεχνικές, με μοναδικό σκοπό μια φθηνή και χωρίς συμμετοχές άνοδο. Στο ωριαίο γράφημα είναι ευδιάκριτη η εγκατάλειψη σκελών, η εναλλακτική κίνηση μικρού (!) σκέλους, η δρομολόγηση από τεστ νέου σκέλους κ.λπ. Όλα εξαιρέσεις.

Έστω και με τον τρόπο αυτό, των επικαλυπτόμενων σκελών, ο δείκτης αρνήθηκε να ακυρώσει τις 1.508 μονάδες επισημοποιώντας νέο πτωτικό διορθωτικό σκέλος και συνέχισε το υφιστάμενο ανοδικό διορθωτικό με αποτέλεσμα να ακυρώσει την αποδεκτή διόρθωση των 1.565 μονάδων, αλλάζοντας το σκέλος σε τυπικό ανοδικό, με την υποχρέωση να πάει στον στόχο των 1.665 μονάδων, όπου και υπάρχει το τέλος της ημερήσιας πτωτικής περιοχής.

Επομένως, ο δείκτης -κανονικά πάντοτε- έχει τώρα την υποχρέωση να πάει στον ωριαίο στόχο των 1.665 μονάδων και εκεί να αποφασίσει σχετικά με το τέλος ή μη της απόλυτα πτωτικής ημερήσιας περιοχής (μέσω διόρθωσης μόνο ή νέου ισχυρού ωριαίου πτωτικού σκέλους αντίστοιχα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v