Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2016

Απλά δεν βγαίνει...

Ακρως ανησυχητικά όσα αναφέρει ο Χρήστος Κίτσιος και ο υπαρκτός κίνδυνος να εκτροχιασθούν οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια (η δέσμευση των τραπεζών αφορά στον περιορισμό κατά 40% των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων -και το 50% των μη εξυπηρετούμενων δανείων- έως το τέλος του 2019, δηλαδή κατά μέσο όρο περί τα 13 δισ. ευρώ ετησίως).

Σε αυτή τη συγκυρία, στο ΤΧΣ σημειώνεται εμπλοκή με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο (καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ο Β. Κατσικιώτης υπαναχωρεί του πρόσφατου διορισμού του λόγω των χαμηλών ετήσιων αποδοχών), στην Εθνική μετά από συνεδρίαση-θρίλερ νέος πρόεδρος ορίζεται ο Π. Θωμόπουλος (με την εισήγηση του ΤΧΣ που ελέγχει το 40% του μ.κ. της ΕΤΕ να μην περνά), ενώ στην Πειραιώς το... σίριαλ καλά κρατεί.

Αυτά διαδραματίζονται την ώρα που τρία μεγέθη θα έπρεπε να προβληματίζουν επί της ουσίας το σύστημα και να το έχουν θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Το Δημόσιο χρωστά στους (κάθε λογής) δανειστές 328 δισ. ευρώ, οι ιδιώτες χρωστούν γενικώς 230 δισ., δηλαδή συνολικά 558 δισ. ευρώ το βάρος χώρας + ιδιωτών, σχεδόν τρία (3) ΑΕΠ.

Η Bild -προφανώς για τους δικούς της λόγους- σημειώνει/προειδοποιεί πως η... ελληνική «βόμβα» χτυπάει, υπαρκτός ο κίνδυνος ενός τέταρτου μνημονίου.

Και το πολιτικό μας σύστημα σκιαμαχεί -για σχεδόν τέσσερις μήνες- για Τ/Ο Αδειες και ΕΣΡ.

Απλά έτσι δεν βγαίνει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v