Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2016

Θετικά μηνύματα για ΠΛΑΘ και διψήφιο discount στις ΑΕΕΑΠ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά τα τόσα πολλά υψηλά δωδεκαμήνου των τελευταίων μηνών, η μετοχή των Πλαστικών Θράκης ξεκίνησε προ εξαμήνου από το 1,40 ευρώ, για να κλείσει χθες στο 1,87 ευρώ.

Ενδεχομένως στο ανοδικό ράλι του τίτλου να έχει συμβάλει και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ωστόσο το βέβαιο είναι πως με μια τρέχουσα κεφαλαιοποίηση γύρω στα 84,5 εκατ. ευρώ μιλάμε για ένα P/E της τάξεως του 10, μόνο με βάση τα καθαρά του πρώτου εξαμήνου... (8,1 εκατ. ευρώ).

Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των εννεαμηνιαίων αποτελεσμάτων του ακριτικού ομίλου (18 Νοεμβρίου), με όλες τις ενδείξεις να είναι θετικές.

Άλλωστε, η ίδια η διοίκηση των Πλαστικών Θράκης είχε σημειώσει πως «στο τρίτο τρίμηνο συνεχίζεται η ανοδική τάση των δύο προηγούμενων τριμήνων, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας».

 

ΑΕΕΑΠ: Παρά την τάση σταθεροποίησης που φαίνεται να επικρατεί στα ποιοτικά εμπορικά ακίνητα και παρά την τελευταία υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών δεκαετών κρατικών ομολόγων, τα discount στις ΑΕΕΑΠ καλά κρατούν.

Με βάση τα χθεσινά κλεισίματα και τις λογιστικές αξίες της 30ής Σεπτεμβρίου, η Εθνική-Πανγαία διαπραγματεύεται με «έκπτωση» 13,5% (4 ευρώ στο ταμπλό και 4,62 ευρώ λογιστική αξία) και η Grivalia με 16,7% (7,06 έναντι 8,48 ευρώ).

Η Εθνική-Πανγαία, που αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος, 0,067 ευρώ ανά μετοχή, κάποια στιγμή θα επιχειρήσει να διευρύνει τη μετοχική της βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v