Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2017

Ο Ελλάκτωρ, ο Τιτάν και ο Τζιβέλης

Αύριο Παρασκευή "κληρώνει" το πακέτο των μετοχών του Ελλάκτωρα, με τον Χαμαιλέοντα να αναφέρεται σε επί μέρους λεπτομέρειες. Στη μετοχή του Ελλάκτωρα "τρέχει" εδώ και τρεις συνεδριάσεις ένα ράλυ προεξόφλησης από τα χαμηλά της Δευτέρας στα 1,14 ευρώ έως την χθεσινή υψηλή τιμή στα 1,38 ευρώ. 

Στην αγορά εικάζεται, πως η μεταβίβαση του πακέτου για το οποίο προβάδισμα φέρεται να έχουν οι Μπόμπολας- Κούτρας μία εύλογη τιμή θα είναι στα περίπου 1,3 plus ευρώ. 

Πρόκειται για το γνωστό μειοψηφικό ποσοστό που προ 10ετίας και βάλε είχε αποκτηθεί από τον Γιάννη Τζιβέλη και κάποια στιγμή- μέσω ενεχύρου- περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank

Η όλη υπόθεση ενδέχεται- υπό προϋποθέσεις- να αφορά έμμεσα και τον Τιτάνα θυμίζοντας πως πριν ένα χρόνο η Alpha Bank είχε εκποιήσει 4,3 εκατ. προνομιούχες μετοχές της τσιμεντοβιομηχανίας (το 57% του συνόλου) που ήταν επίσης ενεχυριασμένα "ασημικά" της Mitica. Το πακέτο αυτό ως γνωστόν αποκτήθηκε έναντι 56 εκατ. ευρώ από εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κανελλόπουλου, κατά κύριο λόγο. 

Τότε οι προνομιούχοι τίτλοι είχαν πουληθεί έναντι 13 ευρώ ενώ σήμερα η τιμή είναι στα 18,30 ευρώ. 

Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Κανελλόπουλου που κατέχει την συντριπτική πλειονότητα των προνομίων και εάν τα μετέτρεπε σε κοινές μετοχές θα διεύρυνε την θέση της στο μ.κ του Τιτάνα πέραν του 39,5% που έχει τώρα. 

Θα γίνει αυτή τη φορά η μετατροπή των προνομίων σε κοινές; ένα ερώτημα που εάν απαντηθεί σωστά θα έχει την σημασία του, δεδομένου ότι η κοινή "έτρεξε" έως τα 24,30 ευρώ στην χθεσινή συνεδρίαση. 

Για να δούμε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v