Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2017

Ρευστότητα κινεί την περιφέρεια

Χαρακτηριστικό της τελευταίας ανοδικής κίνησης η αυξημένη ρευστότητα, μέρος της οποίας κατευθύνεται πλέον εμφανώς και προς τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. 

Από τις αρχές Απριλίου μεν, η διακριτική ενεργοποίηση ορισμένων εγχώριων επενδυτικών σχημάτων σε εισηγμένες/μετοχές της κατηγορίας -κάτι που είχε επισημανθεί και αναδειχθεί από το Euro2day-, αλλά από τις 21/4 και μετά η κινητικότητα και σε αυτό το μέρος του ταμπλό γίνεται μέρα με τη μέρα πιο εμφανής. Και αυτό είναι από τα σημαντικά κέρδη αυτής της περιόδου, η επανενεργοποίηση εγχώριων δυνάμεων με αποτέλεσμα την... αφύπνιση των ΜμΕ.

ΚΡΙ-ΚΡΙ. Αλλη μία ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή της καλής εταιρείας. Με ικανοποιητικές συναλλαγές έως τα 2,27, φλερτάροντας πλέον με τα ιστορικά υψηλά των 2,30 ευρώ. 

ΠΛΑΙΣΙΟ. Συνεχίζεται αδιάλειπτα η ενίσχυση της τιμής της μετοχής, φθάνοντας χθες στα 3,98 ευρώ. Στα 4,50 το υψηλό 52 εβδομάδων (από τις 6/6/2016), με τη γ.σ. της 22ας Μαΐου ενδεχομένως να κρύβει εκπλήξεις που θα δικαιολογούν το ανοδικό σερί. 

ΚΛΜ. Τσούκου-τσούκου έως το 0,514 με ικανοποιητικές συναλλαγές. Ικανός market maker και απόδοση 5,76% σε εβδομαδιαίο. 

ΓΑΛΑΞΙΔΙ. Υψηλότερα στο 0,449 ευρώ, καθώς όπως σημειώναμε χθες, «τρέχει» λόγω των εξελίξεων στον κλάδο. 

ΚΟΡΡΕΣ. Με συναλλαγές... μηνός (35.591 τμχ./τζίρος 138.784 ευρώ) στα 4 ευρώ. Αποτίμηση 54,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσο και οι πωλήσεις. Φθηνός συγκριτικά με το τίμημα που έδωσαν οι Ισπανοί για τη μη εισηγμένη Apivita.

PROFILE. Επίσης με συναλλαγές... μηνός (100.091 τμχ./τζίρος 67.802 ευρώ).

CRETA FARMS. Εκανε κομμάτια χθες, 7.740 τμχ., έχει ένα... πρόβλημα με το 0,45. Εάν το υπερβεί, «βλέπει» το υψηλό 52 εβδομάδων στο 0,61 ευρώ. 

Ενδεικτικές περιπτώσεις μετοχών των χαμηλότερων κατηγοριών που ευνοούνται από την ενίσχυση της ρευστότητας, τις υπεραξίες που βγαίνουν και της εμφανούς διάθεσης μικρότερων παικτών να έχουν παρουσία στην αγορά. Καθημερινή πλέον η τάση να εντοπιστούν εισηγμένες/μετοχές που πληρούν -έστω στοιχειωδώς- τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο. Με τη συγκυρία να ευνοεί αυτές τις κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v