Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2017

Τips για τον FT 25 και 9 μετοχές

FTSE25: Αντίδραση και πάλι από την ζώνη των 2.073 μονάδων και κίνηση έως τις 2.098,61 μονάδες. Οι 2.100 η πρώτη αντίσταση με ενδεχόμενη διάσπαση να δίνει την επόμενη κίνηση προς τις 2.125 και πιο φιλόδοξα προς τις 2.145 σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη. 



ΟΤΕ: φιλόδοξοι οι long στη μετοχή, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Τα 10,05 ευρώ είναι νέο υψηλό με "βλέψεις" τα 10,28 που είναι κύριος στόχος. Διάσπαση τους δίνει κίνηση προς τα 10,48 ευρώ. 

MOTOR OIL: Πιέστηκε με αφορμή τους δείκτες MSCI και έκθεσης της HSBC. Θα δοθεί "μάχη" με τα ΕΛ.ΠΕ για το όριο των 2 δισ. ευρώ. 

FF Group: Στα 21,27 με στόχο την υπέρβαση των 22,40 ευρώ. 

ΔΕΗ: Μία...ανάσα από τον κύριο στόχο μας των 4,30 ευρώ. Απόλυτη επιβεβαίωση της τεχνικής ανάλυσης και όσων θεωρούσαν αδιανόητη μία αποτίμηση συρρικνωμένη και χαμηλότερα των 590 εκατ. ευρώ (!). Στα 4,21 ευρώ η μετοχή, στα 976 εκατ. η αποτίμηση. 

COCA COLA: Θα μείνει μέχρι τέλους στην διεκδίκηση της Coca Cola (South) Africa. Εάν εν τέλει την αποκτήσει ανεβαίνει ακόμη περισσότερο κατηγορία αναδεικνυόμενη σε νο2 μετά τον The Coca Cola Company.  Εξαιρετική και μεθοδική η δουλειά του Δημήτρη Λόη, CEO της CCH, πάλαι ποτέ διευθύνων στην- τότε κραταιά- Frigoglass. Στο τιμόνι του ομίλου ο Αναστάσης Δαυίδ, υιός του πατριάρχη Δαυίδ. 

ΤΙΤΑΝ: Παρότι δεν το συνηθίζει ο όμιλος ενίοτε- σπανιότατα- "χτίζει" επενδυτικά θέσεις σε εισηγμένες. Το τελευταίο διάστημα έχει...θεαθεί κατά Πειραιά μεριά, στον ΟΛΠ. Διορατική η κίνηση τους εάν την έχουμε εκτιμήσει σωστά. 

ΕΛ.ΠΕ.: ΡΟ&ΙΗ και ελληνικό Δημόσιο θα κινηθούν από κοινού όταν θα έρθει η ώρα, μη αποκλειόμενου του ενδεχομένου της πώλησης. Λογικό να επιδιωχθούν ακόμη υψηλότερες αποτιμήσεις. 

ΤΑΙΠΕΔ: Προς αλλαγές στην διοικητική δομή του Ταμείου. Το euro2day είχε αναφερθεί σε άσχετο χρόνο στην δυσαρέσκεια των δανειστών προς την νυν διοίκηση, με ρεπορτάζ του ο Φώτης Κόλλιας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με τον εκλεκτό συνάδελφο να επανέρχεται σήμερα. Τα ονόματα, που ακούγονται κρύβουν 1-2 εκπλήξεις...περισσότερα όταν έρθει η ώρα και επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας από την πλευρά των δανειστών. 

ΟΔΔΗΧ: Σε άσχετο χρόνο είχε ειπωθεί η εξαιρετική δουλειά που κάνουν στον ΟΔΔΗΧ ο Στέλιος Παπαδόπουλος και η έμπειρη ομάδα του. Γαλλομαθής ο ίδιος μιλάει την... γλώσσα της Rothschild με την ομάδα του να μελετά σχέδια και εναλλακτικά σχέδια για "δοκιμαστική έξοδο στις αγορές" εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Κινητήριος μοχλός της επενδυτικής στροφής της κυβέρνησης ο Δημήτρης Λιάκος, άνθρωπος της αγοράς και γνώστης των σχετικών εργαλείων. 

J&Ρ ΑΒΑΞ: Απορροφήθηκε η προσφορά και μπορεί να "δει" τα 0,50 ευρώ. Αποτιμάται μόλις 35,5 εκατ. ευρώ. 

ΑEGEAN: Μπορεί να κρύβει έκπληξη, μεγάλη έκπληξη ο όμιλος στο επόμενο διάστημα; Εάν ναι τότε η αποτίμηση των 597 εκατ. ευρώ θα χρήζει σημαντικής αναθεώρησης. και τα 8,58 ευρώ της 11ης Μαΐου θα είναι συντηρητική στήριξη για υψηλότερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v