Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2017

Coca Cola HBC: Η αντίδραση σε Λονδίνο και Αθήνα

Από το προσυνεδριακό σχόλιό μας η Coca Cola HBC είχε αναφερθεί ως καθοριστικός σηματωρός για τη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Αυτό λόγω της κύριας διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον FTSE100.

Η ενθαρρυντική, ψύχραιμη αντίδραση του χρηματιστηρίου του City -μετά την αρχική ψυχρολουσία με αφορμή τη... βουτιά της στερλίνας- συνέβαλε στην απορρόφηση των ισχνών πιέσεων που ασκήθηκαν στη μετοχή της CCH, με αποτέλεσμα να καταστεί πολύ πιο εύκολος ο χειρισμός της Cοca Cοla στο ΧΑ.

Εως τα 26,23 ευρώ υποχώρησε νωρίτερα η πιο βαριά μετοχή του ΧΑ, την ώρα που στον FTSE100 κέρδιζε σταδιακά έδαφος, όπως φαίνεται από το σχετικό διάγραμμα (investing.com).

Mέχρι τώρα η προσφορά στο ΧΑ είναι περιορισμένη και απολύτως διαχειρίσιμη, με αποτέλεσμα η μετοχή να αντιδράσει νωρίτερα έως τα 26,39 ευρώ. Θυμίζουμε τελευταίο "νέο υψηλό" τα 26,91 στη συνεδρίαση της Τετάρτης καθώς στο μ.κ. τοποθετούνται (κυρίως) αμερικανικά κεφάλαια, προεξοφλώντας πως ο Ομιλος θα αποκτήσει τελικά την Cοca Cοla Beverages Africa.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έχουμε αναφέρει, πως η CC HBC -στα χέρια του Αναστάση Δαυίδ πλέον- θα γίνει ο αμέσως μεγαλύτερος παίκτης μετά τον αμερικανικό μητρικό TCCC -με παρουσία σε 40 χώρες/αγορές (από 28 σήμερα) και σε 1 δισ. εν δυνάμει καταναλωτών (από 600 εκατ. σήμερα).

Προοπτική, που εξηγεί, σε μεγάλο βαθμό, τη θηριώδη (για τα ελληνικά δεδομένα) αποτίμηση των 9,8 δισ. ευρώ, δηλαδή αντίστοιχο του (σχεδόν) 6 plus% του ΑΕΠ της χώρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v