Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2017

Η Innoetics και οι κρυφές αξίες της πληροφορικής

Η έντονη συζήτηση που προκάλεσε κατά τις τελευταίες ημέρες η εξαγορά του 100% της «μικρής» ελληνικής εταιρείας Innoetics από τον πολυεθνικό Όμιλο Sumsung φέρνει στην επιφάνεια αδιάσειστα πειστήρια για τη μεγάλη κρυμμένη υπεραξία πολλών εταιρειών πληροφορικής, που ίσως ακόμη να μην έχουν καταφέρει να πιάσουν τόσο μεγάλες οικονομικές επιδόσεις.

Καλώς ή κακώς, η αξία των εταιριών πληροφορικής δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί πολλές φορές, χωρίς βαθιά γνώση των τεχνολογικών εξελίξεων και των τάσεων στη διεθνή αγορά. 

Να σημειώσουμε επίσης πως στο ίδιο πεδίο με την Innoetics (και μάλιστα σε σαφώς ευρύτερη βάση) δραστηριοποιείται για παράδειγμα και η εισηγμένη εταιρεία MLS, που έχει βασίσει την ανάπτυξή της στις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής, αρχικά με το ΜLS Talk & Drive στους πλοηγούς και στη συνέχεια με το ΜLS Artificial Intelligence Center, που ενσωματώνεται σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές της εταιρείας.

Πάντως -να το επισημάνουμε ξανά- καλό θα είναι, πριν βουτήξει ένας επενδυτής στα «βαθιά νερά» της τεχνολογίας, να εξοικειωθεί όσο μπορεί περισσότερο με τις εξελίξεις και τις τάσεις στον διεθνή χώρο... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v