Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 31 2017

Προφανές το discount της ΑΣΤΑΚ αλλά...

Παρά τη σχετική άνοδο που έχει σημειώσει η μετοχή της Alpha Αστικά Ακίνητα στο ταμπλό του ΧΑ από την αρχή του έτους, η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της περιορίζεται στα 83,5 εκατ. ευρώ, όταν οι τραπεζικές της υποχρεώσεις είναι μηδενικές, τα διαθέσιμά της (προθεσμιακές καταθέσεις) προσεγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ και η λογιστική αξία των ακινήτων της διαμορφώνεται στα 67,9 εκατ. ευρώ («η λογιστική αξία του συνόλου των ακινήτων του ομίλου ανέρχεται στις 30/6/2017 σε 67,9 εκατ. ευρώ και δεν διαφέρει σημαντικά από την εύλογη αξία» αναγράφει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εισηγμένης).

Στα ευχάριστα μάλιστα συγκαταλέγονται και τα μάλλον θετικά νέα που έχουν μεσολαβήσει στη συνεχιζόμενη δικαστική κόντρα της εισηγμένης με την Ακαδημία Επιστημών της Σόφιας σχετικά με την κυριότητα ενός ακινήτου στη Βουλγαρία.

Το discount της μετοχής είναι προφανές, ωστόσο ανασταλτικό παράγοντα παίζουν η χαμηλή διασπορά και εμπορευσιμότητα του τίτλου (αξία συναλλαγών μόλις 308,5 χιλ. ευρώ το τελευταίο δωδεκάμηνο), η εδώ και χρόνια μη διανομή μερισμάτων παρά τα κερδοφόρα αποτελέσματα, καθώς και η αβεβαιότητα της μειοψηφίας σχετικά με το πώς προτίθεται να αξιοποιήσει την ΑΣΤΑΚ η μητρική Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v