Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2017

Viohalco: «Πάει» για εταιρικό, μέσω της ΑΕΕΑΠ

Το ενδεχόμενο έκδοσης εταιρικού ομολόγου για την ΑΕΕΑΠ της Viohalco φέρεται να εξετάζεται πολύ σοβαρά από την διοίκηση του ομίλου.

Τέσσερα χρόνια μετά τη μεταφορά της (φορολογικής ) έδρας στη Marmix Avenue των Βρυξελλών και τα όσα στη συνέχεια διαδραματίστηκαν με τις αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις (μέσω απορροφήσεων) κλ.π. εταιρειών ο όμιλος Στασινόπουλου εξετάζει (πολύ σοβαρά) το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα μέσω της... πλαγίας οδού.

Η αρχή θα γίνει με την ΑΕΕΑΠ, το χαρτοφυλάκιο της οποίας θα αποτελείται από ακίνητα που θα αποσχιστούν από την Viohalco.

Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με παράγοντες της αγοράς να υπολογίζουν στα 250-300 εκατ. ευρώ την εμπορική αξία των ακινήτων. Στόχος είναι, πριν η εταιρεία μπει στο Χρηματιστήριο να βγει στην αγορά ομολόγων, προκειμένου να αντλήσει επενδυτικά κεφάλαια της τάξεως των 60 με 80 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός, ότι δρομολογούνται αυτές οι εξελίξεις έχει τη σημασία του, καθώς η διοίκηση του ομίλου είχε δικαιολογήσει τη... μετανάστευση στις Βρυξέλλες λόγω της αδυναμίας της ελληνικής αγοράς να χρηματοδοτήσει με ελκυστικά επιτόκια τις δραστηριότητες του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v