Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2017

Φορολογία μου... πανάκριβη!

Με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία «...η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση, καθώς αυξάνει τους φόρους και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω δημοσιονομικών στόχων, με συνέπεια να υποβαθμίζεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», είπαμε να θυμηθούμε μερικές... πικρές λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα στο κομμάτι του επιχειρείν, ο εταιρικός φόρος στην Ελλάδα βρίσκεται στο 29% (αυξημένος κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες χρήσεις), όταν η Κύπρος έχει 12,5%, όσο και η Ιρλανδία.

Στα Βαλκάνια, η κατάσταση έχει ως εξής: Ρουμανία 16%, Σερβία 15%, όσο και η Αλβανία και τα Σκόπια, Βουλγαρία στο 10%.

Διαφορές σημαντικές που καταδεικνύουν το ανταγωνιστικό μειονέκτημα της χώρας μας έναντι των άλλων, εάν μάλιστα συνεκτιμηθούν επιπλέον επιβαρύνσεις όπως λ.χ. η κατά 50% αύξηση του φόρου μερισμάτων (στο 15% από 10% πέρυσι), για να περιοριστούμε σε αυτά τα ολίγα.

Αγαθές και καλοδεχούμενες οι προθέσεις του πρωθυπουργού, η στροφή του προς τον οικονομικό ρεαλισμό, οι εξαγγελίες του για τον επενδυτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης όπως και οι συσκέψεις της task force για τις επενδύσεις. Καλά όλα αυτά, ΑΛΛΑ... η υπερφορολόγηση φρενάρει και θα φρενάρει την όποια προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v