Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2017

Τα νέα δεδομένα για ΓΔ και FT 25

Εως 1,70% νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, με προσπάθεια επαναφοράς προς τις 770-780 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, σε μία μεσοπρόθεσμα bull αγορά δεν μπορεί να μη δούμε μία τέτοια συνεδρίαση. Σε ημερήσιο βέβαια είναι νωρίς να δοθεί αγοραστικό σήμα, ελπίζοντας να μην το κάνει και με V.

Παρ' όλα αυτά η διόρθωση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι ίσως και η πρώτη από τότε που μεσοπρόθεσμα είμαστε long (600). Οι επενδυτές που είναι εκτός περιμένουν μία τέτοια κατάσταση για να πάρουν θέσεις.

Σίγουρα η κίνηση «πέταξε έξω» βραχυπρόθεσμους αλλά και παίκτες παραγώγων που δεν άντεξαν την πίεση και ίσως τις επόμενες μέρες να τους αναγκάσουν να μπουν και πάλι στην αγορά

Η αγορά είχε κουράσει με τις μικρές κινήσεις και το μικρό volatility και πλέον αυτό άνοιξε σημαντικά, δίνοντας την ευκαιρία και σε νέα κεφάλαια να εισέλθουν στο σύστημα.

Είχαμε να δούμε υπερπουλημένη την αγορά κάποιους μήνες, κάτι που συνέβη τις τελευταίες μέρες. Mία bull market είναι καλή όταν ο χρόνος πτώσης είναι υποπολλαπλάσιος από τον χρόνο ανόδου. Αυτό φυσικά είναι ακριβώς ανάποδο στο bear market.

Τα ημερήσια γραφήματα έχουν όλη την εικόνα. Οπως η περίπτωση του ΜΥΤΙΛ, που δεν άντεξε στην τελευταία συνεδρίαση πριν την αντίδραση… Μένει να μας δείξει την Παρασκευή αν καταφέρει να περάσει και πάλι πάνω από το κανάλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v