Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2017

Fed: Επικεφαλής ο Jerome H. Powell

Ο Λευκός Οίκος θα ονομάσει σήμερα τον Jerome Hayden "Jay" Powell επόμενο πρόεδρο της Fed. Προφανώς άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Donald Trump, ο 64χρονος τραπεζίτης, με θητεία (από το 1993) διαδοχικά σε Bankers Trust, The Carlyle Group, Severn Capital Partners κ.α. (το 2011), στις δομές των Fed.

Παρότι αναμένεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική της σταδιακής ανόδου των επιτοκίων, όπως η... απερχόμενη Janet Yellen (η θητεία της λήγει τον Φεβρουάριο του 2018), προεξοφλείται πως σε αρκετά ζητήματα νομισματικής (και όχι μόνο) τακτικής θα διαφοροποιηθεί ουσιαστικά από τη νυν γραμμή της Fed, που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της έκφρασης της πολιτικής Barack Obama.

Το ενδιαφέρον σε όλο αυτό το επερχόμενο νέο σκηνικό είναι πως η Christine Lagarde (ευφυώς ποιούσα..) φέρεται να έχει αποκαταστήσει -πλέον- πλήρως τις σχέσεις της με το περιβάλλον Trump.

Το τι θα μπορούσε -ενδεχομένως- αυτό να σημαίνει και στα καθ' ημάς, μετά μάλιστα το ταξίδι Τσίπρα- Κοτζιά στην Ουάσιγκτων, και ειδικότερα σε ζητήματα που αφορούν στο χρέος και στην ειδικότερη στάση του ΔΝΤ αλλά και την ευρύτερη των ΗΠΑ έναντι της Αθήνας, καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

Και, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι ευνοϊκά υπέρ της κυβέρνησης και των οικονομικών σχεδιασμών της.

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v