Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2017

Τι «παίζει» τώρα στο Χρηματιστήριο

Μπορεί η χθεσινή συνεδρίαση να εγκλώβισε πολλούς intraday traders στον τραπεζικό κλάδο αλλά για τον ΔΤΡ, η ευρύτερη περιοχή -ως σημαντικό χαμηλό- μπορεί να δώσει αντίδραση.

Ζητούμενο για τους long σήμερα-αύριο η επανακατάληψη των 725 μονάδων για τον ΓΔ.

Για τον FTSE25 τεχνικά σημεία που χρήζουν προσοχής, στηρίξεις στις 1.864 και 1.851, αντιστάσεις στις 1.911 και 1.940.

Τεράστιας σημασίας η χθεσινή «υπερκίνηση» στον ΟΠΑΠ. Τα ισχυρά χέρια έδωσαν μία παράσταση που δεν χωρά παρερμηνείες... Στο 3,61% και τα 10,05 ευρώ, με συναλλαγές 2,2 εκατ. μετοχών και τζίρο 22,032 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις/πιέσεις στη μετοχή της CC/HBC που ξεκίνησαν από το Λονδίνο δεν σχετίζονται με ενδεχόμενες ανατροπές όσον αφορά στην απόκτηση της CC Africa. Το συγκεκριμένο deal έχει κλείσει.

Προφανώς οι 200.000 μετοχές που έδωσε πρόσφατα ο Παναγιώτης Τσινάβος (σε ελληνικά χέρια) θα έχει συνέχεια. Το μόλις 0,6% του μ.κ. είναι ένα μικρό μόνο μέρος που θέλει να δώσει σε ελληνικά και (κυρίως ) ξένα θεσμικά χέρια ο νουνεχής επιχειρηματίας. Σταθερά κοντά στο όριο της αποτίμησης των 100 εκατ. ευρώ η ΚΡΙ ΚΡΙ.

Την προσεχή Τετάρτη (22/11) στο Wyndham η έκτακτη γ.σ. για συγχώνευση των ΕΛΒΑΛ/ΧΑΛΚΟΡ. Το νέο σχήμα -υπό την ΒΙΟΧΑΛΚΟ- θα έχει αποτίμηση πάνω από 1 δισ. ευρώ (συνεπώς μπαίνει στο monitoring πιο ισχυρών funds), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και για το ενδεχόμενο ενός μελλοντικού placement.

Αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντικό βήμα -προς την κατεύθυνση της σταδιακής επανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών- το swap. Τελικά οι 20 σειρές «βγήκαν» με 5 «καλάθια» (όπως εξαρχής εκτιμούσαμε... και όχι 4 ή 6), με τον ΟΔΔΗΧ καθ' όλα έτοιμο να προχωρήσει (εάν και όταν) σε ουσιαστικές εκδόσεις νέων σειρών. Σύμφωνα με τους FT, η Ελλάδα σχεδιάζει νέες εκδόσεις 6-8 σειρών έως τα τέλη Αυγούστου. Προφανώς εάν και όταν θα έρθει η ώρα, θα συνεκτιμάται και το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Και για να αποδίδονται τα του... Καίσαρος, εξαιρετική η (τόσο αθόρυβη) δουλειά που γίνεται στον ΟΔΔΗΧ από την ομάδα του Στέλιου Παπαδόπουλου.

Απόρροια της επικείμενης εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας MiFID II, η τριπλή συγχώνευση ΜΙΔΑ- ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ υπό την Merit. Ιστορικά ονόματα και οι 3 χρηματιστηριακές (παλαιότερη όλων του Πετροπουλάκη), από τη μακρινή εποχή των... ξύλινων ψηφίδων και του «κύκλου» της παλιάς Σοφοκλέους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v