Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2017

Βολές...

Καλό μήνα, κατ' αρχάς. 

Μαγικό το «κλείσιμο» στη χθεσινή, τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Αλλες οι βουλές των short και άλλες των «ισχυρών χεριών» και των insiders. 

Να δούμε σήμερα, πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, πώς θα καθίσει η αγορά μετά τις χθεσινές εισροές- εκροές λόγω MSCI και με δυνητική την προεξόφληση του SLA, μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Εάν όντως επιτευχθεί η «τεχνική συμφωνία», τότε για το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου θα πρέπει να αναμένεται έκτακτο EwG πριν το προγραμματισμένο Eurοgroup. 

Τράπεζες: Οπως «μετρά» έγκυρος αναλυτής, «...ο ΔΤΡ μετά από μία ενδοσυνεδριακή διόρθωση μέχρι τον εκθ.ΚΜΟ30, κατάφερε να κλείσει υψηλότερα της σημαντικής αντίστασης των 732 μον., που πλέον μετατρέπεται σε κρίσιμη στήριξη. Το μεγάλο ζητούμενο για τη σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας του ΔΤΡ παραμένει η υπέρβαση της περιοχής των 765-785 μον., υπόθεση διόλου εύκολη». 

ΔΤΡ: Make or break στις 750, για να δούμε. 

Πιέσεις και λόγω MSCI σημειώναμε χθες λίγο μετά τις 16:05. Τα «ισχυρά χέρια» καθάρισαν στο τέλος και ο ΓΔ πέρασε και τις 737 μον. Πλησιέστερη σημαντική αντίσταση οι 744 (εκθ. ΚΜΟ 200). 

Μυτιληναίος: Ο,τι έβγαινε κόντρα/short στα 9 ευρώ (στο ΧΠΑ) το μάζευαν. Στα 8,96 η μετοχή στις 17:14, στα 9,14 υψηλό ημέρας ακριβώς στο κλείσιμο. Mega το deal που ετοιμάζει ο Μυτιληναίος, βοηθούν και οι τιμές του αλουμινίου (ελέω Κίνας), το 2018 προοιωνίζεται χρονιά-ρεκόρ για την εταιρεία. Με απόδοση 48,98% για το 2017, μέχρι και χθες.

Τέρνα Ενεργειακή: Αν μη τι άλλο, η απόφαση της διοίκησης για απόσυρση των ιδίων δείχνει το πόσο δυνατή αισθάνεται για την εταιρεία, τον όμιλο, για τη συνέχεια. Από τη στιγμή που θα... μειωθεί η συνολική αποτίμηση και με ορίζοντα τη 18η Δεκεμβρίου (σε ισχύ η ένταξη/αναβάθμιση στον FTSE25), έχει περιθώρια ανοδικής αντίδρασης. Στο 61,62% η απόδοση μέχρι και χθες. 

ΔΕΗ: Μεγάλες καταστάσεις, στα 2,10 ευρώ στο... κουδούνι. 

Coca Cola: «Γύρισμα» του ΓΔ, με τη «βαριά» μετοχή στο μείον 2,62%. Χατίρι στους short. 

Πειραιώς: Τεχνικά ενδιαφέρουσα, μετά τη διάσπαση των 2,31, πλέον «βλέπει» τα 2,70 ευρώ. 

ΕΧΑΕ: Μετά το χθεσινό 4,66 προστίθεται στις μετοχές με long τάση. 

LONG: Σήμα long για ΕΧΑΕ, Sarantis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΛΘ, ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ,ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Alpha Bank

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v