Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2017

Ιανουάριος: Θα είναι η... αρχή το ήμισυ του παντός;

Ο μήνας που χαρακτηρίζεται από το... effect, αλλά που για την ελληνική πλευρά θεωρείται ως ο μήνας που θα κριθούν αρκετά.

Σε γενικές γραμμές ένα χρονολόγιο για τον πρώτο μήνα του έτους περιλαμβάνει κατ΄αρχήν την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων (έως τις 12; του μηνός), την βαθμολόγηση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον S&P (στις 19; του μηνός) με κύκλους της αγοράς να εκτιμούν πως θα μπορούσε να γίνει αναβάθμιση μίας- δύο κλιμάκων από τον ξένο οίκο, το Eurogroup στις 22 του μηνός, όπου ενδεχομένως να δοθεί το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης (και εκταμίευσης της δόσης των 7-8 δισ. προς το τέλος Φεβρουαρίου), η έκδοση του νέου ομολόγου (7ετούς διάρκειας για 3-4 δισ. με ένα επιτόκιο με το... 3άρι μπροστά, στις 23; του μηνός).

Πυκνό το καλεντάρι για τον Ιανουάριο, πυκνό και τον Φεβρουάριο, θυμίζοντας πως το "διεθνές κεφάλαιο" τοποθετείται κατά 70% σε assets διεθνώς στο πρώτο 2-3μηνο κάθε έτους.

Συνεπώς εάν η Αθήνα προλάβει τις ημερομηνίες- ορόσημα και με την προϋπόθεση πως δεν θα σημειώνονται αρνητικές εξελίξεις στις αγορές τότε και το ΧΑ θα μπορούσε να "βλέπει" υψηλότερα. 

Προς ώρας, όπως "μετρά" γνώστης της αγοράς, κρίσιμα σημεία για τον ΓΔ είναι οι 818,50 μονάδες, για τον ΔΤΡ οι 950 και οι 2.124,50 για τον FTSE25

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v