Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2018

Βολές για δείκτες και μετοχές...

ΑΡΧΗ. Καλή η αρχή στο ΧΑ, με απόδοση 3,41% για τον ΓΔ, με 2,69% τον FTSE25, με 5,49% για τον Mid Cap.

Ωστόσο η διαφορά έγινε κυρίως από το 5,36% του τραπεζικού κλάδου.

Αποδόσεις 17,26% για τη μετοχή της Πειραιώς, 6,32% για την Alpha Bank, 2,94% για την Eurobank και 0,31% για την Εθνική.

Alpha Bank. Τελειώνει με το πλάνο αναδιάρθρωσης, σημείωνε νωρίτερα ο Χρήστος Κίτσιος. Στα 1,90 ευρώ η μετοχή, θα είναι η δεύτερη που θα ακολουθήσει την Εθνική σε επίπεδα υψηλότερα της τιμής της τρίτης αμκ.

"Αέρα" τα δισ. του ΤΧΣ, δηλαδή κυρίως όλων ημών των φορολογουμένων. Ούτε...γάτα, ούτε...ζημία.
ΟΤΕ. Στα 11,44 ευρώ με απώλειες την Παρασκευή, με τζίρο 8 εκατ. ευρώ. Παραμένει το "βαρύτερο" χαρτί του ΓΔ.

Το stop στα 11,27 και στήριξη για τους long.

ΔΕΗ. Για αρκετούς το 2018 θα μπορούσε να είναι η χρονιά της (χρηματιστηριακά). Πολλά τα προβλήματα και οι ενστάσεις πλην όμως οι εξελίξεις στον κλάδο έχουν δρομολογηθεί έξωθεν...Με 12,86% ξεκίνησε το ΄18, τα 2,16 η κοντινότερη στήριξη ενώ υπέρβαση των 2,22 (σε κλείσιμο) καθιστά επιθετικότερο το long σήμα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ραγδαίες εξελίξεις, όπως σας έχει προιδεάσει το Euro2day και όπως από νωρίς σημειώνει ο Φώτης Κόλλιας. Πανίσχυρα ξένα χέρια (από Λονδίνο μεριά) παίρνουν θέσεις (διακριτικά στην αρχή, πιο εμφανώς από την Τετάρτη). Εάν θεωρηθεί τελειωμένο το deal για την ΕΛΤΕΧ- ΑΝΕΜΟΣ, η επόμενη...αφορμή ας αναζητηθεί στις Παραχωρήσεις.

ΚΑΖΙΝΟ. Εδώ θα αλλάξουν πολλά, από τη στιγμή που θα αποχωρήσει η πλευρά ΕΛΛΑΚΤΩΡα μην αποκλείεται συμφωνία Λασκαρίδη με ηχηρότατο όνομα παλιού παράγοντα, ο οποίος είχε μεσουρανήσει (και) στις τηλεπικοινωνίες.

Τι ετοιμάζει ο Βασίλης Κάτσος; Ιδιαίτερα δραστήριος εδώ και καιρό μαθαίνουμε πως έχει κάτι στα σκαριά στον χώρο των logistics.

VIOHALCO. Μαθαίνουμε πως η Fidelity δείχνει τελευταία ενδιαφέρον για τον όμιλο. Κυκλικές αγορές και στις τρεις του ταμπλώ.

ΔΤΡ. Κλάδος κλειδί- είναι αυτός που θα έκανε (και κάνει ) την διαφορά, όπως έγκαιρα είχε εκτιμήσει ο φίλος Vasmark, Αντίσταση στις 930, που εάν την υπερβεί πειστικά θα μπορούσε να δει και το...1000άρικο.
ΜΜΚ. Στη μεσαίο-μικρή κατηγορία σημειώνονται ενδιαφέρουσες κινήσεις, από Creta Frams, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Ικτίνο, ΙΑΣΩ, Frigoglass, KΛΜ, ΥΓΕΙΑ, Ιασώ κ.λ.π δυνάμεις.

FT.Com. Καλό το άρθρο του Ευ. Τσακαλώτου στους Financial Times. Για τους θεωρητικολογούντες θα έλεγα εγώ.

Για το "έγκλημα" των δανειστών, καθώς μέσω του πρώτου μνημονίου σώθηκαν οι (κυρίως ) γαλλικές και γερμανικές τράπεζες "φορτώνοντας" το βάρος στο πόπολο και στην χώρα ούτε κουβέντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v