Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2018

S&P 500: Η παρτίδα κινδυνεύει...(*)

Απέφυγε μεν τα χειρότερα χθες βράδυ η Wall Street αλλά η διαδρομή σαν σε... τρενάκι του τρόμου του «δείκτη των δεικτών» υποχρεώνει όλους να έχουμε τα μάτια μας... 14. 

Από τις πιο περίεργες διακυμάνσεις, η χθεσινή για τον S&P 500, με χαμηλό στις 2.594,62, σώσιμο της παρτίδας προς το τέλος, ΑΛΛΑ. Ενα πελώριο ΑΛΛΑ από τη χθεσινή εικόνα του δείκτη, απόρροια όσων έχουν προηγηθεί. 

Σε αυτή τη φάση οι αγορές ανησυχούν και λόγω ενός πιθανού παγκόσμιου εμπορικού πολέμου ενόψει της διήμερης συνάντησης Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, στον απόηχο της απόφασης Τραμπ να επιβάλει δασμούς στην Κίνα. 

Για τον S&P 500 κομβική, πολύ σημαντική, θεωρείται η περιοχή των 2.610 μονάδων, για αυτό χρειάζεται προσοχή, πολλή προσοχή, από τη στιγμή που ο δείκτης θα αρχίσει να δίνει «κλεισίματα» χαμηλότερά τους. Θα δούμε σήμερα, ωστόσο θα χρειαστεί ενδελεχή παρακολούθηση για ακόμη 2-3 συνεδριάσεις από την αρχή της εβδομάδας. 



Red Alert για τον S&P 500 και σε ετοιμότητα, συνεπώς. 

Αυτά την ώρα που για την Ευρώπη επιβεβαιώνονται οι χειρότερες εκτιμήσεις μας για αδυναμία ουσιαστικής ανάπτυξης.

Τα χθεσινά νεότερα από την Κομισιόν ας αφυπνίσουν -στις Βρυξέλλες- όσους ακόμη κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Σε μακρά προεκλογική περίοδο η Ευρώπη (σ.σ. Ευρωεκλογές 23-26 Μαΐου 2019), με την Ελλάδα να παραμένει το... πειραματόζωο. 

Και με το Βερολίνο να πηγαίνει σαν... υπνωτισμένο, ποια κυβέρνηση CDU/CSU-SPD, ποια Merkel και ποιος Scholz...  

 (*)...αλλά δεν χάθηκε ακόμη. Για να «αντιγράψω» έναν φίλο, ο οποίος εύστοχα με συμβουλεύει εδώ και καιρό τώρα. Και για αυτό τον ευχαριστώ θερμά.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v