Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 23 2018

Ψάχνει «καταλύτη» ο Γενικός Δείκτης

Σε κρίσιμη καμπή ο Γενικός Δείκτης, μιας και για ένα τετράμηνο περίπου έχει εγκλωβιστεί στο επίπεδο ανάμεσα στις 770 και 885 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, και τα δύο επίπεδα είναι σημαντικά, μιας και κατοχύρωση μήνα του 767 μας δίνει πτωτική λύση ενώ αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 885 μπορεί να μας δώσει σε μεγάλη εικόνα συνέχιση της κίνησης.

Μπροστά μας ψάχνουμε ένα σημαντικό γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει την ανοδική διάσπαση, με το χρέος να είναι ένα από τα πιθανά γεγονότα που θα μπορούσαν να λύσουν τον σχηματισμό.

Η αγορά ενώ φαίνεται να τελειώνει την αξιολόγηση κρατάει μικρό καλάθι στο θέμα χρέος, με τη διαμάχη μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ να συνεχίζεται. Ο ρυθμός ανόδου της αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια είναι αργός και δημιουργεί βάσεις σε κάθε επίπεδο, γεγονός που βοηθάει να έχει σημαντικές ανοχές στις διορθώσεις.

Συνήθως μία συσσώρευση κρατάει 4-5 μήνες πριν δώσει λύση, οπότε είμαστε κοντά για την επόμενη κίνηση της αγοράς.

Στην παρούσα φάση, βλέπουμε μία σημαντική αλλαγή στην εικόνα του τραπεζικού, μιας και βλέπουμε ότι για πρώτη φορά είχε πολύ πιο αμυντική συμπεριφορά στη διόρθωση της αγοράς. Παρ' όλα αυτά συνεχίζει για τρίτο χρόνο να είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στις 650 και τις 1.100 μονάδες, χωρίς να έχει καταφέρει να αλλάξει επίπεδο.

Σε ημερήσιο γράφημα παραμένουμε short, με το stop στις 828 μονάδες, με μεγάλες πιθανότητες να κατέβει σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα. Πρώτο μέλημα βραχυπρόθεσμα το κλείσιμο πάνω από τις 800 μονάδες και η διατήρηση των χαμηλών μας στο 767.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v