Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2018

Η Folli Follie, η Ελεγκτική Επιτροπή και το παράδειγμα της Φουρλής

Η Folli Follie, η Ελεγκτική Επιτροπή και το παράδειγμα της Φουρλής

Πολλές ερωτήσεις για τον βαθμό εταιρικής διακυβέρνησης θέτουν πλέον οι μέτοχοι μειοψηφίας στις διοικήσεις των εισηγμένων εταιριών όπου έχουν επενδύσει, μετά και την υπόθεση της Folli Follie.

Μια αντίστοιχη συζήτηση έλαβε χώρα στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου Φoυρλής, και ειδικότερα για τον ρόλο του audit committee, της περιβόητης Ελεγκτικής Επιτροπής, που κάθε εισηγμένη οφείλει να έχει.

Ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φoυρλής αφού απάντησε επί της ουσίας στις ερωτήσεις των μετόχων, αναφέρθηκε στα μέλη της που απαρτίζουν την Ελεγκτική Επιτροπή, αλλά και στο γεγονός του ότι ο όμιλος έχει εδώ και χρόνια αναθέσει το management σε επαγγελματία CEO, τον Απόστολο Πεταλά, προσέθεσε ένα ακόμη σχόλιο για τον ρόλο του ελέγχου σε μια εισηγμένη.

«Πέρα από τη συμμόρφωση στους κανόνες, για μας η Ελεγκτική Επιτροπή είναι η δικλίδα, το όργανο εκείνο που “οδηγεί” το management σε ορθές πρακτικές. Ποιος μέτοχος πλειοψηφίας ή μειοψηφίας δεν θα ήθελε αυτή την προστασία;» αναρωτήθηκε ο κ. Φoυρλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v