Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2018

Χρυσός: Μία... λεπτομέρεια (*)

Μία λεπτομέρεια στην εξέλιξη του "οικονομικού" και όχι μόνον "πολέμου" , που σχετίζεται με την αγορά χρυσού. 

Η τιμή του χρυσού τον οποίο αποθηκεύουν Ρωσία, Κίνα και Τουρκία όπως είπε ο δυνατός αναλυτής Radomski (marketoracle.co.uk **)

Η μία "επίθεση" γίνεται στο εθνικό νόμισμα με συνέπεια την απομείωση των αποθεματικών. Η άλλη και ίσως η πιο σημαντική επιχειρείται στην τιμή του χρυσού δρώντας πολλαπλασιαστικά στην απομείωση των αποθεμάτων και στην εξασθένιση της ισχύος του "ιππικού" Ρωσίας- Κίνας, να σώσει τους περικυκλωμένους "αποίκους" τους Τούρκους.

Το πάθημα της διάσωσης του γαλλικού φράγκου από τον Χρουτσώφ, μέσω της αποστολής χρυσού (δια θαλάσσης) στον Ντε Γκωλ, έγινε μάθημα, και εφαρμόζεται όπως η τακτική σφύρας -άκμονος (hammer and anvil) αλλά με κόστος την εκτύπωση και άλλων δολαρίων. 

Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί και το γεγονός πως στην ισχυρή διόρθωση της Δευτέρας σε μετοχές, τράπεζες και πιέσεις σε ομόλογα αντί ο χρυσός ως ασφαλές καταφύγιο να ενισχύεται "σφυροκοπήθηκε" αγρίως. 

Οι ΗΠΑ αυτές τις ημέρες δείχνουν για τα καλά, ποιος έχει το πάνω χέρι σε μετοχές, νομίσματα, ομόλογα, πολύτιμα μέταλλα και πρώτες ύλες παράλληλα με την στρατιωτική και γεωστρατηγική ισχύ. 

(*) στην συγκεκριμένη προσέγγισε με "πονήρεψε" ο κατά την αγορά Ζάλευκος ο Λοκρός (rosicrux.blogspot.com, και τον ευχαριστώ τα μέγιστα. 

(**) marketoracle.co.uk.- Gold and Silver Stocks On the Verge of the Next Decline, του P. Radomski,  στις 7 Αυγούστου (με απ΄ευθείας ελεύθερη πρόσβαση στο κείμενο). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v