Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2018

ΙΚΤΙΝΟΣ. Και τώρα τι...;

H εταιρεία με τη μετοχή...turbo το 2018 (απόδοση 181,98% )ανακοίνωσε αποτελέσματα 6μηνου. 

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση/αποτίμηση του φίλτατου (όχι άλλο κάρβουνο, σε σχόλιο του στον χθεσινό Εκηβόλο) και για αυτό αναρτάται αυτούσια: 

«Η εταιρία εξαγόρασε την επένδυση στην Κρήτη και αύξησε κατ αυτόν τον τρόπο κατά 28 εκ το ενεργητικό της. Αύξησε όμως παράλληλα και τα δάνεια της κατά 22 εκ. Πέραν αυτού αυξήθηκαν και τα διαθέσιμα κατά 7 εκ. και μπορεί κανείς να πει ότι η εταιρεία ουσιαστικά παρήγαγε 11-13 εκ σε πραγματικές χρηματοροές ( λογιστικές εμφάνισε αρνητικές. )

Από εκεί και πέρα αν συνεχίσει όλο το χρόνο έτσι μάλλον πάμε για ετήσιο EBITDA 25-26 εκ και καθαρά κέρδη 20 εκ. Αν μοιράζει το 50% εξ αυτών θα μιλάμε για μέρισμα στο 6% της τρέχουσας τιμής.

Με την κεφαλαιοποίηση στα 180 εκ η εταιρεία πλέον πιάνει ένα νούμερο που δεν θεωρείται τζάμπα. ( 180 - για μια εταιρεία με κέρδη 20 δηλαδή 1/9 )

Προσωπική άποψη, η εταιρεία δεν έχει τελείωσει ακόμα την ανάπτυξη της και θα έχει κάποια πιο χαλαρή συνέχεια αλλά ο ρυθμός ανόδου των κερδών δεν νομίζω να διατηρηθεί και για το 2019.

Αν όμως της βγει η επένδυση της Κρήτης ( που μέχρι να βγει θα τρώει όλο το ρευστό ) θα μιλάμε για εταιρεία άλλων μεγεθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v