Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2018

Το ΧΑ και το δίδαγμα της Alpha Trust Ανδρομέδα

Η περίπτωση της Alpha Trust Ανδρομέδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της μακροπρόθεσμης πορείας ενός «προσεγμένου» ελληνικού μετοχικού χαρτοφυλακίου που δεν περιλαμβάνει τραπεζικούς τίτλους.

Ειδικότερα, στο πρώτο φετινό εννεάμηνο το χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust Ανδρομέδα είχε θετική απόδοση 0,86%, όταν ο γενικός δείκτης υποχρεώθηκε σε μεγάλη πτώση. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2011 (όταν άλλαξε επενδυτική στρατηγική) έως το τέλος του φετινού Σεπτεμβρίου, το χαρτοφυλάκιο της γνωστής ΑΕΕΧ έχει καταγράψει άνοδο 89,3%, όταν τα κέρδη του γενικού δείκτη συνολικής απόδοσης περιορίστηκαν μόλις στο 5,64%.

Η σύγκριση μάλιστα γίνεται ευνοϊκότερη, όσο διευρύνεται η εξεταζόμενη χρονική περίοδος: Στο +45,9% η ΑΝΔΡΟ από το έτος 2000 ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018, στο -69,5% ο γενικός δείκτης συνολικής απόδοσης στο ίδιο χρονικό διάστημα.

ΥΓ: Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στο ΧΑ με μεγάλο discount έναντι της εσωτερικής της αξίας (-23,4% με βάση τα στοιχεία της 8ης Οκτωβρίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v