Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2018

Η Folli Follie και το δέλεαρ στις τράπεζες

Τις προθέσεις των τραπεζών ως προς το αν είναι διατεθειμένες να παράσχουν συναίνεση στο επιχειρούμενο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie διερεύνησαν, τις τελευταίες ημέρες, οι σύμβουλοι αναδιάρθρωσης της εισηγμένης.

Όπως πληροφορείται η στήλη, η πλευρά της Folli Follie έβαλε στο τραπέζι πρόθεση μεταβίβασης του 35,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικά Πολυκαταστήματα στις πιστώτριες τράπεζές της, αν συναινέσουν στο σχέδιο εξυγίανσης.

Οι μετοχές θα μεταβιβαστούν με την αίρεση ότι εφόσον πωληθεί το ποσοστό και το τίμημα είναι υψηλότερο από το ανεξόφλητο υπόλοιπο δανείων, η διαφορά θα επιστραφεί στην εταιρεία.

Σημειώνεται ότι οι απαιτήσεις των εγχώριων τραπεζών ανέρχονται σε 46 εκατ. ευρώ, ενώ αν αφαιρεθούν δεσμευμένες καταθέσεις της Folli Follie, διαμορφώνονται στα 38 με 39 εκατ. ευρώ.

Οι δε τράπεζες έχουν ήδη ενέχυρο επί του 35,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα, ενώ ξέρουν ότι η παροχή της συναίνεσής τους επί του σχεδίου εξυγίανσης είναι άκρως απαραίτητη…

Το 35,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα αξίζει, σύμφωνα με αναλυτές, τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ, με τη συντηρητική παραδοχή ότι ο αγοραστής θα αποτιμήσει την εταιρεία 5 φορές τα EBITDA του 2017 συν το καθαρό ταμείο των 45 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v