Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2018

Aegean: Πηγαίνει πίσω το ομόλογο, focus στο τρίτο τρίμηνο

Από Ιανουάριο τελικά για το ομόλογο της εισηγμένης, καθώς εκτιμήθηκαν ορισμένες ουσιώδεις λεπτομέρειες που σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο ελκυστική την έκδοση σε... δεύτερο χρόνο.

Αφ΄ ενός η συγκυρία προ δύο εβδομάδων δεν ήταν ευνοϊκή για ένα τέτοιο εγχείρημα καθώς εντεινόταν η αντιπαράθεση Ρώμης- Βρυξελλών ωθώντας το ιταλικό 10ετές κοντά ακόμη και στο όριο του 3,8% επενεργώντας συνακόλουθα και για το αντίστοιχο ελληνικό.

Εκτοτε το μεν ιταλικό έχει υποχωρήσει σχεδόν 65 μ.β και περίπου 45 μ.β το ελληνικό, ενώ η διαφαινόμενη διάθεση συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών πολύ πιθανά να...χαμηλώσει και άλλο την απόδοση των κρατικών τίτλων.

Εάν όντως επιβεβαιωθούν οι τελευταίες εκτιμήσεις (σε Βρυξέλλες και Ρώμη) το πιθανότερο είναι πως μετά τις εορτές τα επιτόκια θα μπορούσαν να είναι ακόμη χαμηλότερα και ο επενδυτικός κίνδυνος μειωμένος.

Παράλληλα με αυτή τη μετάθεση δίνεται η δυνατότητα σε θεσμικούς, διαχειριστές και επενδυτές να έχουν λάβει- ήδη- γνώση και των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, ειδικότερα του τρίτου τριμήνου που ήταν πολύ καλό για την εταιρεία.

Στο τρίτο και γερό τρίμηνο για την εισηγμένη τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 483,6 εκατ., ενισχυμένα κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Κέρδη μετά από φόρους στα 94,7 εκατ. ενισχυμένα παρά την κατά 27% επιβάρυνση του κόστους καυσίμων.

Με καθαρές λειτουργικές ροές 161,8 εκατ. και ταμειακά διαθέσιμα ισοδύναμα με 389,9 εκατ. ευρώ η AEGEAN έχει την πολυτέλεια να κρίνει ως πιο εύθετη μία συγκυρία τον Ιανουάριο, προσβλέποντας σε ευνοϊκότερους όρους για το εταιρικό των 200 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v