Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2018

ΧΑ: Ποιοι «μικρομεσαίοι» κλέβουν τις εντυπώσεις

Μοτοδυναμική, ΕΚΤΕΡ, ΚΕΚΡΟΨ, είναι μερικές από τις μετοχές της λεγόμενης μικρότερης κατηγορίας, που το τελευταίο διάστημα για διάφορους (και διαφορετικούς λόγους ) κινούνται ανοδικά.

Σύνηθες πλέον το φαινόμενο στη μεγαλύτερη διάρκεια ενός 2018 που χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις, μετρά απώλειες 43% για τον τραπεζικό κλάδο και 18% για τον Γενικό Δείκτη.

Στο 0,84 ευρώ η μετοχή της Μοτοδυναμικής, «τρέχει» ένα 5,66% στην εβδομάδα (και 47,73% από την αρχή του έτους), με την εισηγμένη να αποκτά το 80,5% της Lion Rental μέσω συμμετοχής σε αμκ, καταβάλλοντας 15 εκατ. ευρώ. Η τρέχουσα αποτίμηση της Μοτοδυναμικής στα μόλις 9,83 εκατ.

Στο 1,22 ευρώ η ΕΚΤΕΡ, σταθερή σε διάστημα εβδομάδας και με 90,62% από την αρχή του έτους, ακόμη αποτιμάται στα 13,73 εκατ., όταν η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εισηγμένης στον τουρισμό μπορεί να αποφέρει τουλάχιστον ισόποση προστιθέμενη αξία. Παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει και πρόσφατα, η διοίκησή της συμμετέχει σε όλες τις επαφές που είναι σε εξέλιξη στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο 1,60 ευρώ η μετοχή της ΚΕΚΡΟΨ, με 8,11% σε διάστημα εβδομάδος και 105,13% από την αρχή του έτους.

Σε ισχυρά χέρια (Κόκκαλης, Περιστέρης) η εταιρεία, με αποτίμηση στα 31,69 εκατ., εάν τελικά κερδίσει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου (η γνωστή... χρονίζουσα υπόθεση, συζητήθηκε χθες), θα δικαιούται ένα περιθώριο αντίδρασης.

Τρεις από τις αρκετές της μεσαίας-μικρής κατηγορίας, που παραμένουν εκτός monitoring επενδυτικών σπιτιών, χρηματιστηριακών κ.λπ. και όμως μία κατηγορία μόνες τους «οι μεσαίας-μικρής κατηγορίας», που αν μη τι άλλο δικαιώνουν στο ταμπλό μετόχους και όσους τις εμπιστεύονται.

Και το κυριότερο, σχεδόν ουδεμία «αντίστιξη» έχουν στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v