Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2019

ΧΑ: Εξι επιλογές από τα mid caps

Σταθερά σε ανοδική φορά και το 2019 εισηγμένες/μετοχές από τη μεσαία/χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Σε συνέχεια του θετικού momentum που διαμορφώθηκε για αυτή την ομάδα της αγοράς το 2018.

Ο Δημήτρης Τζάνας (Κύκλος ΧΑΕΠΕΥ) αναλύει έξι μεσαιο-μικρά του ΧΑ: 

«Η στρατηγική του stock picking είναι η μόνη που έχει προϋποθέσεις, σε μια περίοδο αναταράξεων, να φέρει κέρδη σε χαρτοφυλάκια επενδυτών. Άλλωστε και ο απολογισμός τόσο για το 2018 (χρονιά απωλειών για όλους τους δείκτες) όσο και για την 5ετία 2014-18 δείχνει ότι υπήρξαν πολλές εταιρείες που ξεχώρισαν. Για το 2019, 49 εταιρείες κατέγραψαν αποδόσεις πάνω από 20% ενώ για την 5ετία ήταν 84. Ασφαλώς, θέματα εμπορευσιμότητας δεν θα επέτρεπαν να αποτελέσουν επενδυτικές επιλογές αρκετές από αυτές. Ωστόσο, για μεγάλο αριθμό, η επιλογή θα μπορούσε να έχει υιοθετηθεί, αν το σκεπτικό είναι η τοποθέτηση σε εταιρείες με θετικά θεμελιώδη και ελπιδοφόρες προοπτικές, με την προσδοκία μεσομακροπρόθεσμης δικαίωσης.

Προτείνονται λοιπόν, με το προαναφερόμενο σκεπτικό, έξι επενδυτικές επιλογές για το 2019. Οι παρακάτω:

PROFILE. Καινοτομικά χαρακτηριστικά, αναπτυξιακή προοπτική, δραστηριοποίηση σε νέες τεχνολογίες (FinTech μεταξύ άλλων), ισχυρή εξωστρέφεια, υψηλή ρευστότητα και χαμηλή αποτίμηση (P/E 11,P/B 0.9)

ΜLS. Καινοτομικά χαρακτηριστικά, δραστηριοποίηση σε νέες τεχνολογίες, ισχυρό brand name ενόψει του στοιχήματος της μεγαλύτερη εξωστρέφειας.

ΙΑΣΩ. Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον ενόψει πιθανολογούμενης μεταβίβασης εντός του έτους. Ικανοποιητική μερισματική απόδοση (P/E 8 , P/B 1.2)

ΕΛΤΟΝ. Εξωστρέφεια και συνέχιση της βελτίωσης των μεγεθών. Διατηρεί ελκυστική αποτίμηση (P/E 12 , P/B 0.7)

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Ηγετική θέση στον κλάδο, ενόψει υλοποίησης επενδυτικού προγράμματος και επέκτασης στον τουρισμό μέσω εξαγοράς της Sixt. (P/E 8 , P/B 1.2)

ΛΟΥΛΗΣ. Προοπτική βελτίωσης των μεγεθών από την έναρξη λειτουργίας μονάδας στη Βουλγαρία. Ανάπτυξη μεγεθών μέσω της θυγατρικής Kenfood σε προϊόντα για την αρτοποιία-ζαχαροπλαστική. Ελκυστική αποτίμηση. (P/E 17 , P/B 0.5).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v