Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2019

ΤτΕ: Μία... απαραίτητη διευκρίνιση

Στα 12,35-12,50 ευρώ η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος, με συναλλαγές μόλις 323 μετοχές.

Απαραίτητη, ωστόσο, είναι η διευκρίνιση όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσεως 2018, του μερίσματος που θα διανεμηθεί στους μετόχους (η μερίδα του... λέοντος πηγαίνει στα ταμεία του Δημοσίου) και της γενικής συνέλευσης της ΤτΕ.

Στην πρότερη κατάσταση η όλη διαδικασία, που πρακτικά σημαίνει: ανακοίνωση μεγεθών προς το τέλος Φεβρουαρίου (και όχι άμεσα, όπως λαθεμένα αναφέρθηκα στο προσυνεδριακό σχόλιό μου) και γ.σ. προς το τέλος Μαρτίου.

Συνεπώς και τα κεφάλαια (από το μέρισμα) θα πιστωθούν αργότερα.

Και μια ο λόγος για την TτΕ, αύριο Τρίτη ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι στη Φρανκφούρτη (την Πέμπτη governing council για ζητήματα νομισματικής πολιτικής). Ο Διοικητής της TτΕ -εκτός των άλλων- θα είναι και εκ των κεντρικών ομιλητών σε ημερίδα της PwC, με κύριο θέμα τα «κόκκινα» δάνεια.

Εύγλωττο το ενδιαφέρον και για την... ιστορία να επαναλάβω ότι το σχέδιο της Τραπέζης για τα «κόκκινα» δάνεια είναι πάντα στο τραπέζι της ΕΚΤ (ως εναλλακτικό/συμπληρωματικό), σχέδιο που σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωσή μας από πηγή της γ.δ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μπορεί να περάσει χωρίς να λογισθεί ότι αποτελεί κρατική στήριξη/state aid.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v