Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2019

ΧΑ: Αυξάνονται οι short θέσεις στις τράπεζες

Αυξημένες εμφανίζονται οι short θέσεις του OceanWood στον τραπεζικό κλάδο τη Δευτέρα, συνεδρίαση που ο Δείκτης Τραπεζών έβγαλε μία καλή αντίδραση της τάξεως του 2,59%.

Το ποσοστό του fund στη μετοχή της Εθνικής από το 0,51% της 31ης Ιανουαρίου ενισχύθηκε στο 0,60% (την 4η Φεβρουαρίου), ημέρα που ο τίτλος με 2,80% αντέδρασε στο 1,028 ευρώ.

Σε δύο φάσεις (25 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου), η short θέση του fund στη Eurobank μετρήθηκε στο 1,02% και το 1,20%, συνεδριάσεις που ο τίτλος «ταλαιπωρήθηκε» από πωλήσεις (στην υποκείμενη αγορά).

Χωρίς μεταβολή εμφανίζονται τη Δευτέρα οι θέσεις του Lansdowne που έχει 2,74% στην Πειραιώς, 1,81% στη Eurobank και 0,83% στην Alpha Bank. Παρεμπιπτόντως διατηρεί και θέση πώλησης στο 0,51% της ΔΕΗ (όπως και μία... εγκλωβισμένη στον τίτλο της Folli Follie).

Σημειωτέον πως η αρμόδια υπηρεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει θέσεις που ξεπερνούν το όριο του 0,50%.

Τέλος, όσον αφορά στο short στις τραπεζικές μετοχές, η αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων (στο 7,61% ο ΔΤΡ σε εβδομαδιαία μέτρηση) δημιουργεί ένα... προβληματάκι και ενδεχομένως να υποχρεώνει ορισμένους short παίκτες σε κάλυψη (μερική ή ολική) των θέσεων πώλησής τους.

Αρκετά θα κριθούν εάν ο ΔΤΡ υπερβεί το σημείο stop για short, δηλαδή τις 428-430 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v