Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2019

DAX: Σε κίνδυνο λόγω... Trump

Ευρώπη και ΗΠΑ παρουσίασαν δύο διαφορετικούς κόσμους στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ήρθε σε απευθείας αντιπαράθεση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, εγκαινιάζοντας -κατά πώς φαίνεται- νέο γύρο στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Βερολίνου.

Αμεση η αντίδραση και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στην εισαγωγή ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Προειδοποίηση, που αφορά κυρίως στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Αυτό γιατί 3 από τις 30 μετοχές του δείκτη: BMW, Daimler και VolksWagen «βαραίνουν» δυσανάλογα στη διαμόρφωση του δείκτη.

Στις 11.288 μονάδες ο DAX, με απώλειες 0,10%.

Βραχυπρόθεσμα ανοδικό το διάγραμμα του δείκτη (με 2,40% στην εβδομάδα και 6,81% από την αρχή του έτους) αλλά μεσοπρόθεσμα πτωτικό (με μείον 7,64% σε εξαμήνου και μείον 9,42% σε 52 εβδομάδων).

Οσον αφορά στις...επίμαχες μετοχές: στα 70,55 ευρώ η μετοχή της BMW, στα 50,22 της Daimler και στα 142,75 ευρώ της VW. Ετήσια μεταβολή αρνητική 13,68% για την VW, κατά 30,19% για την Daimler και με απώλειες 19,69% για τη μετοχή της BMW. Στο ίδιο διάστημα η υποχώρηση για τον DAX διαμορφώνεται στο 9,25% που πρακτικά σημαίνει ότι μείωση θέσεων και στις 3 είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v