Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2019

Ερχεται εβδομάδα... κρησάρα για το ΧΑ

Εβδομάδα...κρησάρα για οικονομία και ΧΑ η προσεχής, με την αγορά, σήμερα, να αντέχει στο profit taking των traders.

Την προσεχή Τετάρτη θα γίνουν γνωστά τα συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (στο πλαίσιο της δεύτερης μετά-μνημονιακής αξιολόγησης) στα οποία θα βασισθεί και η κρίση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup της 11 Μαρτίου.

Εάν έχει προηγηθεί το οριστικό "κλείσιμο"/συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζιτών- δανειστών για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας/μη εξυπηρετούμενα δάνεια οι διαπιστώσεις της Τετάρτης θα είναι ευνοικές για τους long.

Παράλληλα η κυβέρνηση "τρέχει" και το θέμα του Ελληνικού (διαγωνισμός για το καζίνο, μεταβίβαση της συμμετοχής του Δημοσίου στην Lamda Development), χθες δόθηκε- και επίσημα- το έναυσμα για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι-Κρήτης- από τα μεγαλύτερα στην χώρα, προυπολογισμού 1,5 δισ./θα το υλοποιήσει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/GMR.

Δύο μέρες αργότερα, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ο Moody's θα βαθμολογήσει το ελληνικό outlook. Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς ο οίκος θα δώσει μία βαθμίδα (σε Β2 από Β3) θυμίζοντας πως είναι αυτός που δίνει την χαμηλότερη αξιολόγηση σε σχέση με τους Fitch και Standard & Poor's.

Στην περίπτωση, που αυτά "τρέξουν" χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και στο Eurogroup της 11 Μαρτίου δοθεί το "πράσινο φως" και για την επιστροφή κερδών από ελληνικά ομόλογα κ.λ.π τότε θα μπορούσε ο ΟΔΔΗΧ (ο οποίος είναι ήδη έτοιμος) να εξετάσει το ενδεχόμενο έκδοσης του επόμενου κρατικού τίτλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v