Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2019

ΧΑ: Προσπαθούν να μαντέψουν τις αλλαγές στους δείκτες

Οι δρομολογούμενες συγχωνεύσεις Eurobank-Grivalia και Ελλάκτωρ-ΕΛΤΕΧ Άνεμος θα φέρουν κάμποσες αλλαγές στις συνθέσεις των χρηματιστηριακών δεικτών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει στο ταμπλό για τις νέες μετοχές που είτε θα «ανεβούν κατηγορία», είτε θα ενταχθούν για πρώτη φορά στους δείκτες FTSE.

Από την συγχώνευση Eurobank-Grivalia θα μείνει κενή θέση μια θέση στον FTSE-25, καθώς σ’ αυτόν συμπεριλαμβάνονται σήμερα αμφότεροι οι προαναφερθέντες τίτλοι. Προφανώς τη θέση αυτή, θα λάβει μια από τις μετοχές που σήμερα περιλαμβάνεται στο δείκτη FTSE της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap).

Με τη σειρά του, ο δείκτης FTSE-Mid Cap θα χάσει δύο μετοχές: Μία που θα αντικαταστήσει την Grivalia στην υψηλότερη κατηγορία, αλλά και την ΕΛΤΕΧ Άνεμος η οποία θα απορροφηθεί από την Eλλάκτωρ.

Οι δύο αυτές μετοχές πολύ πιθανόν να αναπληρωθούν από τίτλους που διαπραγματεύονται στο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης (Small Caps) οπότε σε μια τέτοια περίπτωση κάποιες άλλες μετοχές θα αντικαταστήσουν τις τελευταίες.

Αρκετοί είναι αυτοί που ήδη κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς για το ποιες μετοχές θα μπορούσαν να ωφεληθούν απ’ όλες αυτές τις ανακατατάξεις…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v