Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2019

Μετά τα νοσοκομεία οι... φαρμακευτικές

Ευρείας έκτασης, συστημικές θα έλεγε κάποιος, οι μεταβολές που συντελούνται εδώ και ένα (και πλέον) χρόνο στον ευρύτερο χώρο της «υγείας» και δη των ομίλων θεραπευτηρίων, νοσοκομείων και κλινικών.

Την αρχή έκανε το CVC Capital με την απόκτηση του ομίλου ΥΓΕΙΑ, συγκροτώντας -επί της ουσίας- τον ένα (και ισχυρότερο) πόλο, με το OAKTREE να ακολουθεί, με την προσπάθειά του να αποκτήσει το ΙΑΣΩ.

Οι ειδικοί της αγοράς θεωρούν πως η διαδικασία θα έχει συνέχεια και σταδιακά θα συμπεριλάβει εισηγμένους (και μη) ομίλους, διαγνωστικά κέντρα κ.λπ.

Συν τω χρόνω θα δρομολογούνται εξελίξεις και στον ευρύτερο ασφαλιστικό χώρο, αλλά συνακόλουθα και στον χώρο του φαρμάκου.

Ηδη αυτή την εβδομάδα είχαμε την πρώτη πώληση σε στρατηγικό επενδυτή (από τη Μέση Ανατολή ) φαρμακευτικής εταιρείας μεσαίου μεγέθους, με τζίρο λίγο χαμηλότερο των 100 εκατ. ευρώ.

Αλλες 2-3 είναι προς δρομολόγηση, ωστόσο μία συμφωνία που θα μπορούσε να ταράξει τα... νερά (σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο), καθότι αφορά προβεβλημένο hyper όμιλο, είναι στο στάδιο των επαφών και συζητήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v