Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2019

Κτήμα Σκούρα, ο... 55ος

Το τελευταίο μέλος, που εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι το Κτήμα Σκούρα, συμπληρώνοντας έτσι μία ευάριθμη αλυσίδα εταιρειών που διατηρούν στην χώρα το τρίπτυχο Εδρα- Παραγωγή- Ιδιοκτησία.

Από τα αγαπημένα μου κρασιά ο Μέγας Οίνος (ένα εξαιρετικό χαρμάνι Αγιωργίτικου με Cabernet Sauvignon) με τον Γιώργο Σκούρα να οινοποιεί, εκεί στο Αργος, από το 1986.

Εξαιρετική συνάμα η πρωτοβουλία των ανθρώπων του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανέβηκε- πλέον- επίπεδο με την πρόσφατη εκδήλωση/6 η ολομέλεια στο Μουσείο της Ακρόπολης καθώς μετρά 55 εταιρείες με 65 εργοστασιακές μονάδες, έναν συνολικό κύκλο εργασιών κοντά στο 1,3 δισ. και σχεδόν 5.500 εργαζόμενους, κάτι που αποτελεί μία ικανή βάση για ευρύτερες συνέργειες και κοινές ωφέλειες από την παραγωγή (λ.χ. η συμφωνία για την προμήθεια φθηνότερου ρεύματος) μέχρι το...ράφι.

Γνωστά και αγαπημένα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν, Αgrino, ΛΟΥΞ, ΕΨΑ, ΜΕΓΑ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Τρικαλινός και πληθώρα άλλων συγκροτούν ένα "ελληνικό μέτωπο παραγωγής" με βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, εκεί όπου "πονάει" η οικονομία, η ανάπτυξη.

Μέρες, που είναι λοιπόν, ευχές και εις υγείαν με όποιον οίνο αρέσει στον καθένα. Πάντως από το λευκά, η Αρμύρα (Chardonnay 95%- Μαλαγουζιά 5%) είναι εξαιρετικό τώρα, που ανοίγει ο καιρός και μας "πηγαίνουν" τα νηστίσιμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v