Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2019

Τιτάν: Επιβαρύνεται η εικόνα...

Νέα υποχώρηση της μετοχής, κατά 1,98%, στα 16,86 ευρώ. Με συναλλαγές 111.350, τζίρο 1.903.706 ευρώ.
Απώλειες 12,55% σε μήνα και 13,2% από την αρχή του έτους. Αποτίμηση στο 1,30 δισ.

Αυτά ως απόρροια και της επιφυλακτικότητας με την οποία αντιμετωπίζουν αρκετά μικρομεσαία funds και δευτερευόντως ιδιώτες επενδυτές την πολύπλοκη δεύτερη δημόσια πρόταση της διοίκησης.

Στα 16,86 ευρώ η τρέχουσα τιμή της κοινής, όταν η Grant Thornton, μόλις στις 25 Απριλίου αποτιμούσε στα 19,43 ευρώ το εύλογον της τιμής για την κοινή.

Αναλυτικό, διαφωτιστικό ρεπορτάζ/ανάλυση του μαέστρου -σε αυτά- Στέφανου Κοτζαμάνη, λίγες μέρες νωρίτερα (στις 16 Απριλίου) για τα... ντεσού, χαμηλώνει ο πήχης, μπλέκουν τα σενάρια.

Τεχνικά, όπως «μετρά» ο μετρ Ηλίας Ζαχαράκης από το 2011, οπότε καταγράφηκε χαμηλό κάτω και από τα 10 ευρώ, η μετοχή έχει να βρεθεί σε τόσο υπερπουλημένα επίπεδα.

Και ένα εύλογο ερώτημα: ποια ισχυρά χέρια απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος από το τελευταίο καθοδικό σερί; Θυμίζω, στις 7 Μαΐου, ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 19,34 ευρώ. Και στη συνέχεια, η... σκέτη απογοήτευση για όσους παλαιόθεν πιστούς της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας.

Και το λέω αυτό γιατί έχω αναφέρει αρκετές φορές (από διάφορα Μέσα) πως καλοκαίρι του '86 ή '87 ο Τιτάνας ήταν η πρώτη μετοχή που είχα αγοράσει (μετά από πρόταση -τότε- του Παναγιώτη Κονταλέξη).

Αυτά, γιατί είμαστε μικρό χωριό και οι παλαιότεροι γνωριζόμαστε...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v