Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2019

Attica Group: Προχωρά σε έκδοση ομολόγου έως 170 εκατ.

Η διοίκηση της Attica Group προχωρά στην έκδοση εταιρικού ομολόγου, ύψους έως 170 εκατ. Ο σχετικός φάκελος έχει πάρει το ΟΚ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και όπως όλα δείχνουν, η σχετική διαδικασία  θα ενεργοποιηθεί μετά τις εκλογές, σε εύθετο χρόνο. Το πιθανότερο μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει βγει.  Εξέλιξη που πρακτικά σημαίνει ότι ο όμιλος όχι μόνο καλύπτει το δεύτερο μεγάλο δάνειο που έχει στα χέρια του το Fortress, απομακρύνοντας κάθε ενδεχόμενο το fund να ενισχύσει τη μετοχική θέση του (όπως άλλωστε μεθοδικά είχε επιδιώξει) το φθινόπωρο του 2018, αλλά θα έχει και διαθέσιμα να ρίξει για τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν -κυρίως σε πλοία της Hellenic Sea Ways- αλλά και να έχει ένα... ψιλοαπόθεμα για όποια χρήση κρίνει η διοίκηση.

Το δίδυμο Μάγειρα - Παπανικολάου (Attica/MIG) έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του για αυτόνομο πλου της εισηγμένης συμμετοχών, τουλάχιστον για το 2019, θεωρώντας πως με βάση τα προσδοκώμενα EBITDA, τα 300 εκατ. της τρέχουσας αποτίμησης είναι χαμηλά σε σχέση με τις δυνατότητες και προοπτική της εισηγμένης.

Στο 1,39 η μετοχή, στο 2,58% η απόδοση εβδομάδας και το διάγραμμα, που φιλοτέχνησε ο Ηλίας Ζαχαράκης, δείχνει αρκετά υψηλότερα. Ενδεχομένως λόγω του εταιρικού; Θα δείξει.

Δεν ξέρουμε αν η ΜΙΓ ετοιμάζει κάτι... Το γράφημα παρ' όλα αυτά είναι έτοιμο για κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v