Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2019

Τι παίζει με την Τιτάν

Τίτλοι τέλους για τις "παλιές" μετοχές του ΤΙΤΑΝα την προσεχή Παρασκευής. Και αυτό γιατί μέχρι τότε θα είναι σε διαπραγμάτευση στην αγορά και θα έχει κάποιος κάτοχος (που δεν συμμετείχε στην διαδικασία της δημόσιας πρότασης) την δυνατότητα να τις πουλήσεις με όρους αγοράς. Ενδεικτικά νωρίτερα στην "παλιά" κοινή μετοχή αγοραστής ήταν στα 19,70 και πωλητής στα 19,80, ενώ για το "παλιό" προνόμιο τιμές υπήρχαν στα 19,08-19,30 αντίστοιχα.

Αυτή την στιγμή -και μέχρι την προσεχή Παρασκευή- στο ΧΑ συνυπάρχουν τρεις μετοχές ΤΙΤΑΝ, ο "νέος" εισηγμένος στο Euronext, στις Βρυξέλλες (κύρια αγορά διαπραγμάτευσης ) και Παρίσι, ενώ στο ΧΑ είναι στον δείκτη FTSE25 με τον κωδικό TITC.

Στα 19,48 στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο τίτλος. Στην αγορά, αλλά εκτός δεικτών, είναι σε διαπραγμάτευση περίπου 5% με 6% των "παλιών" μετοχών που σταδιακά το τελευταίο διάστημα αγοράζονται σε τιμές πλησίστιες του TITC, με την ροή προσφοράς να αφήνει ένα μικρό υπόλοιπο μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Πρακτικά οι κάτοχοι "παλιών" μετοχών έχουν το περιθώριο πώλησης τους για τις επόμενες τέσσερις συνεδριάσεις (αργία στις 15 Αυγούστου) και σήμερα. Οσοι δεν ακολουθήσουν αυτή την διαδικασία και μείνουν με τα...χαρτιά στο χαρτοφυλάκιο τους θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να τις διαθέσουν τον Οκτώβριο, όταν εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί ο όλος σχεδιασμός.

Σε κάθε περίπτωση κάτοχοι "παλιών" μετοχών του ΤΙΤΑΝα, κοινής και προνομίου, καλό είναι να συμβουλευτούν τον χρηματιστή τους ή τον διαπιστευμένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο τους για το πως θα χειριστούν την διαδικασία στην περίπτωση που θέλουν να πουλήσουν "παλιούς" ΤΙΤΑΝες μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v