Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2019

ΔΕΗ: Είναι turnaround story;

Σχεδόν ένας 25άρης μόνη της ήταν χθες η μετοχή της ΔΕΗ. Σε μία εντελώς contrarian κίνηση, στη γενικότερη πτωτική τάση έπιασε υψηλή τάση και με συναλλαγές αξίας 5,758 εκατ. αντέδρασε θεαματικά κατά 5,29% στα 3,064 ευρώ. Αρκετά κοντά στα 3,158, δλδ. στο υψηλό 52 εβδομάδων. 

Στα 710,85 εκατ., με ισχυρά χέρια να τοποθετούνται στη μετοχή, μετά μάλιστα την έκθεση/αποτελέσματα της Ε&Υ, που ουδεμία σχέση έχει με την προηγούμενη, με ορισμένα ποιοτικά στοιχεία να δημιουργούν μία συγκρατημένη αισιοδοξία. 

Θα μπορούσε η Επιχείρηση να αποτελέσει ένα από τα turnaround stories για το 2019-2020; Η θέση μας... κρυστάλλινη εδώ και πολύ καιρό, ακόμη επί ημερών κεφαλαιοποίησης στα 300 εκατ., καταφατική με την προϋπόθεση πως κυβέρνηση, αξιωματικοί αντιπολίτευση και βεβαίως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο θα εργάζονταν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης.

Ενα από τα σημαντικότερα στοιχήματα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, που δείχνουν να κινούνται προς την κατεύθυνση του... αυτονόητου.

Περιθώριο κίνησης, σε δεύτερο χρόνο, έως το 1 δισ., όριο που αλλάζει επίπεδο για τη ΔEH και... λύνει τα χέρια των funds, που προγραμματίζουν να συμμετάσχουν σε μία ομολογιακή έκδοση έως 400 εκατ. 

Η υπέρβαση του ορίου του 1 δισ. θα αποτελέσει και το «πράσινο φως» για ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας, από την πλευρά της διοικήσεως Στάσση.    

Και ένα ωριαίο... Πλέον στα 704 το market cap. Στο 1 Bil θα γράφουν διθυράμβους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v