Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2019

Το ισχνό εξάμηνο της Χαϊδεμένος και οι «οπαδοί» στο ταμπλό

Κανείς βέβαια δεν ενθουσιάστηκε από τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Χαϊδεμένος (-6% στον κύκλο εργασιών και διεύρυνση της προ φόρων ζημίας από τις -216 στις -366 χιλ. ευρώ), ωστόσο οι «οπαδοί» της μετοχής δεν λείπουν από το ΧΑ.

Πρώτα απ’ όλα, υποστηρίζουν ότι η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στο ταμπλό βρίσκεται λίγο κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της είναι τριπλάσια (18,052 εκατ. στις 30/6/2019).

Δεύτερον, επισημαίνουν ότι μπορεί μεν στο πρώτο φετινό εξάμηνο οι προ φόρων ζημίες να διαμορφώθηκαν στις 366 χιλ. ευρώ, πλην, όμως, στο ίδιο χρονικό διάστημα οι αποσβέσεις ήταν πολύ υψηλότερες (665 χιλ. ευρώ). Άρα, το προ αποσβέσεων αποτέλεσμα είναι κερδοφόρο.

Τρίτον, η εταιρεία διαθέτει δάνεια 9,4 εκατ. ευρώ και επιβαρύνθηκε με τόκους 244 χιλ. ευρώ στο α' εξάμηνο, ενώ παράλληλα διαθέτει καταθέσεις 6,5 εκατ. ευρώ, από τις οποίες δεν εισέπραξε σχεδόν τίποτε. Άρα, με μια ενδεχόμενη μείωση των τραπεζικών υποχρεώσεων από ήδη υπάρχουσες καταθέσεις, οι χρεωστικοί τόκοι θα μπορούσαν να περικοπούν.

Και τέλος, η εισηγμένη έχει ήδη αγοράσει έκταση στο Κορωπί, με στόχο πιθανή μελλοντική μεταφορά των εγκαταστάσεών της στη συγκεκριμένη περιοχή, έτσι ώστε να εκμεταλλευθεί το σημαντικής αξίας ακίνητο του Αλίμου (Τράχωνες), το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά σε στάση του μετρό.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v