Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2019

ΟΠΑΠ: Η προσοχή στη Δευτέρα

Στα 9,63-9,71 ευρώ, η -μέχρι τώρα- διακύμανση για τη μετοχή του Οργανισμού. Φυσιολογική η ροή των συναλλαγών, με τους πωλητές να διατηρούν το μικρό προβάδισμα που έχουν ανακτήσει μετά τα πρώτα 5'-10' της συνεδρίασης, με τη μετοχή να «ανοίγει» από τα 9,71, για να χαμηλώσει έως τα 9,63 ευρώ.

Στα 9,60 είναι διαμορφωμένη στήριξη -εβδομαδιαία- που στην περίπτωση απώλειάς της ενισχύεται το σενάριο της διόρθωσης χαμηλότερα και των 9,50 ευρώ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς, βραχυπρόθεσμα.

Στην αγορά επικεντρώνονται στη μείωση της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες FTSE, στους οποίους συμμετέχει, μετά τη δημόσια προσφορά από τον όμιλο Sazka, που αύξησε τη συμμετοχή του στο μ.κ. του ομίλου.

Εξ αφορμής αυτής της... υποβάθμισης, το «άδειασμα» από την πλευρά των πωλητών, τη Δευτέρα. Με απώλειες 3,32% στα 9,60 από τα 9,935 (τη Δευτέρα) και συνέχεια έως τα χαμηλά των 9,405 ευρώ, την Τρίτη.

Ακολούθησε η Wood, με αναφορά στη μείωση του βάρους επενδυσιμότητας (Investability weight), του ΟΠΑΠ που προχώρησαν τόσο η FTSE όσο και η MSCI, μετά την απόκτηση από τη Sazka Group νέου μεριδίου της ελληνικής εισηγμένης μέσω της δημόσιας πρότασης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η FTSE Russell, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, το βάρος του OΠAΠ στους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE Emerging Index, FTSE Global Mid Cap Index, FTSE MPF All-World Index και FTSE Global Style Index θα μειωθεί στο 59,79% από 67%. Αυτό, όπως αναφέρεται, έρχεται μετά την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ελληνικής εισηγμένης, που ακολούθησε την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατέθεσε η Sazka Group προς τους μετόχους της εταιρείας.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η MSCI, μειώνοντας και αυτή το βάρος του OΠAΠ στους δείκτες της, όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Wood. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, οι κινήσεις αυτές από FTSE και MSCΙ θα οδηγήσουν σε εκροές από τη μετοχή του OΠAΠ, ύψους 36 εκατ. δολαρίων.

Για να δούμε, κυρίως στο τελευταίο 15λεπτο της σημερινής συνεδρίασης αλλά και της Δευτέρας, εάν θα ενεργοποιηθεί (ή όχι) νέος γύρος ρευστοποιήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v