Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2020

ΔΕΗ: Τα επόμενα βήματα

Στα 4,244 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, με υψηλή τα 4,388 -στη συνεδρίαση της 9 Ιανουαρίου- και αποτίμηση στα 984,6 εκατ.

Από τα ισχυρά στοιχήματα επαναφοράς, κυρίως στο δεύτερο 6μηνο του 2019, κατά γενική εκτίμηση θα είναι από τα σημαντικά και για το 2020.

Τα μεγέθη προβληματικά, ωστόσο οι ενέργειες που καταβάλλονται προκειμένου να επανέλθει στην κανονικότητα μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να τελεσφορήσουν. Προφανώς και παραμένει μεταξύ των risky bets αλλά το περιθώριο υπεραπόδοσης «εάν και εφόσον» υπερβαίνει αυτό της αγοράς. Γι' αυτό και έχει κεντρίσει την προσοχή, κυρίως ξένων.

Η διοίκηση, στην προσπάθειά της να «διεθνοποιήσει» τον όμιλο, σχεδιάζει μία Επενδυτική Ημερίδα παρουσίασης στο επενδυτικό κοινό, που ακριβώς λόγω του ενδιαφέροντος των ξένων εξετάζεται το ενδεχόμενο να διοργανωθεί εκτός συνόρων.

Το Λονδίνο είναι μία λογική επιλογή, όπως και το σκεπτικό να πάει η διοίκηση της Επιχείρησης στους ξένους, αντί να τους ζητηθεί να έρθουν αυτοί στην Αθήνα. Επιπρόσθετα, μία εκ του σύνεγγυς παρουσίαση της κατάστασης, κυρίως δε των προοπτικών, λ.χ. στο Λονδίνο, θα καθιστούσε ακόμη πιο φιλοεπενδυτική την προσπάθεια της διοίκησης. Ο Γ. Στάσσης γνωρίζει από αγορές και προεξοφλώ πως θα πράξει το βέλτιστο. Για αυτό και μία Investment Day, μέσα στο πρώτο τρίμηνο, σε αγορά ευρωπαϊκής πρωτεύουσας θα είχε θετικό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικό θεωρώ το γεγονός πως στην τελευταία παρουσίαση/επικοινωνία με τους επενδυτές, από τους περίπου 95 που συμμετείχαν, 92 ήταν εκπρόσωποι ξένων funds, ξένοι διαχειριστές και αναλυτές.

Προφανώς εναπόκειται στη διοίκηση και θα είναι σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα των ενεργειών, σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο, να πειστούν τα funds, συνακόλουθα να ενισχύσουν τις θέσεις τους στο μ.κ. της ΔΕΗ.

Εάν όντως επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, τότε το fair value, σε βάθος χρόνου, θα είναι μεγαλύτερο του τρέχοντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v