Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2020

Των φρονίμων...

Στην τριπλή κρίση (πανδημία, οικονομικές επιπτώσεις της και ελληνο-τουρκικά) αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Mυτιληναίος, σε ακόμη μία παρέμβασή του απευθυνόμενος σε ένα ευρύτερο ακροατήριο. Ο Χρήστος Κολώνας έχει τις λεπτομέρειες από την ομιλία του επιχειρηματία (στη διάρκεια συζήτησης στο συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών»).

Από την πλευρά μου, θα περιοριστώ σε δύο αναφορές του ισχυρού άνδρα της Μytilineos. Η πρώτη αφορά στα γρήγορα αντανακλαστικά των κεντρικών τραπεζών, σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία, αλλά και των χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα τη μεγάλη άνοδο (*), τα οποία λειτουργούν ως προεξοφλητικοί μηχανισμοί. Δηλαδή προβλέπουν ότι δεν θ' αργήσει το τέλος της πανδημίας. Μακάρι να επιβεβαιωθεί, ο κατά κανόνα διορατικός επιχειρηματίας.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη βεβαιότητά του πως θα γίνει επιχειρηματικό ξεσκαρτάρισμα. Και επ' αυτού ουδείς αμφιβάλλει, με τον ίδιο εδώ και χρόνια να προειδοποιεί (**).

Για να δούμε.

(*) η αγορά, η επενδυτική κοινότητα έχει ανάγκη να ακούσει τις θέσεις, τις προτάσεις ενός Μυτιληναίου για το... χάλι του χρηματιστηρίου μας. Που δεν... ακούει με τίποτε στην άνοδο των αγορών. Εκτιμώ πως μία παρέμβασή του για τα της αγοράς μας θα είχε δυναμική πολύ μεγαλύτερη των... Road Shows.

(**) θα παραπέμψω στο δήγμα του ΧΑΜαιλέοντα (5 Σεπτεμβρίου 2014), για τον Μυτιληναίο, τα «κόκκινα» δάνεια και τους... νυχτωμένους επιχειρηματίες. «Εικόνισμα» (που λένε) την έχω κάνει αυτή την αναφορά του συμπαθούς ΧΑΜαιλέοντα, γιατί αποδείχτηκε τόσο προφητική εκείνη η παρέμβαση του επιχειρηματία. Πολύ μπροστά ο άνθρωπος, τι να λέμε τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v