Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2020

Τράπεζες: Και τώρα τι;

Στις 354,66, με υψηλό ημέρας τις 362,67 μονάδες, η χθεσινή υπεραντίδραση για τον Δείκτη Τραπεζών. Δεδομένης της προσέγγισής μας, το χθεσινό «κλείσιμο» μας αναγκάζει να δούμε -πιο νωρίς απ' ό,τι υπολογίζαμε- την εξέλιξη της κίνησης του δείκτη.

Σημειώναμε στο σχόλιό μας της Κυριακής, «Ταύροι» και «αρκούδες» συγκρούονται στο χρηματιστήριο, ειδικά για τον κλάδο-κλειδί, «... στον τραπεζικό κλάδο, για τους 3 από τους 4 συστημικούς ομίλους τα όσα διαδραματίζονται μπορεί να κάνουν τη διαφορά, να συντηρήσουν την ανοδική διόρθωση με σημείο αναφοράς την ευρύτερη περιοχή των 350 μονάδων. Περιοχή καμπής, αλλαγής τάσης για τους αναλυτές, η υπέρβαση της οποίας θα μπορούσε να φέρει τον κλάδο προς ένα... Santa Clauss Rally».

Είναι εφικτό ένα rally; Βάσει της διαγραμματικής απεικόνισης (του Ηλία Ζαχαράκη), η απάντηση είναι καταφατική, υπό προϋποθέσεις βεβαίως. Μια πολύ βασική σχετίζεται με τη στάση της ΕΚΤ και εάν στη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου θα ενισχύσει χρονικά και ποσοτικά το ΡΕΡΡ. Πληροφορίες μας και εκτίμησή μας πως τα επιπλέον 500 δισ. ευρώ είναι ένα πιθανότατο ενδεχόμενο.

Στα υπόψη και το νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα (ακολουθώντας την ευρωπαϊκή τάση).
Νωρίτερα το σημείο αναφοράς -10ετές- ήταν στο 0,711% (!). 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v