Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2021

Τα στοιχήματα με τις αποτιμήσεις

Εναν άτυπο ανταγωνισμό μεταξύ εισηγμένων (όσον αφορά στην κατάταξη, με βάση την αποτίμησή τους)
βλέπουν (κυρίως) traders αλλά και (δευτερευόντως) επενδυτές.

Τα δύο κύρια πεδία «αντιπαράθεσης» είναι το τραπεζικό και το ενεργειακό (κλάδοι στην υπεραπόδ0ση των οποίων προσβλέπει ένα μέρος της αγοράς), ενώ ένα άλλο αφορά στις αποτιμήσεις των εταιρειών πληροφορικής.

Σήμερα, θα δούμε τα δύο πιο «καυτά», όπου ποντάρουν «ισχυρά χέρια».

Με ορίζοντα, λοιπόν, το τέλος Ιανουαρίου (Παρασκευή 29/1 η τελευταία συνεδρίαση μηνός), μένει να δούμε από το μεν πρώτο πεδίο ποια εκ των Eurobank ή Εθνική θα έχει την πρωτιά.

Στο 0,5908 με χρηματιστηριακή αξία 2,19 δισ. η Eurobank (τιμή Πέμπτης). Στα 2,16, με 1,98 δισ. η Εθνική.

Από το δεύτερο, η αδιαμφισβήτητη TOP 3άδα είναι Mytilineos στα 12,48 με 1,78 δισ., ΔΕΗ στα 7,54 με 1,75 δισ. και Τέρνα Ενεργειακή στα 14,48 με χρηματιστηριακή αξία 1,68 δισ. ευρώ.

Ομως, ειδικότερα στη χθεσινή συνεδρίαση, κυρίως η ΤΕΝΕΡΓ αιφνιδίασε θετικά, καθώς με αυξημένες συναλλαγές αντέδρασε έως τα 14,66 (νέο ιστορικό υψηλό), για να «κλείσει» στα 14,48 ευρώ.

Αλλά και η Mytilineos με αγοραστές έως τα 12,65 (τελική τιμή στα 12,48) συνέχισε την... επιστροφή στο 2008 (όταν ο ΓΔ ήταν μερικές χιλιάδες μονάδες υψηλότερα), επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της ήρεμης μεγάλης δύναμης.

Οσον αφορά στη ΔEΗ, στα 7,50-7,665, εξελίσσεται συσσώρευση, με ανοιχτό το ενδεχόμενο πειστική υπέρβαση αυτής της περιοχής να οδηγήσει τη μετοχή σε... διψήφιες τιμές.

Στην περίπτωσή της, φαίνεται πως -εκτός δραματικού απροόπτου, όπως αυτό που ανέκοψε, πέρυσι, την έξοδο στις αγορές, η έκδοση ομολόγου (στις διεθνείς αγορές) θα πραγματοποιηθεί με τη διοίκηση Στάσση να έχει πετύχει την ενίσχυση (σε χρηματιστηριακή αξία) κατά σχεδόν 900 εκατ. ευρώ.

Για να δούμε, λοιπόν, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου τις πρωτιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v