Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2021

Ασφάλειες: Θα είναι hot το 2021;

Με το... καλημέρα του 2021, προοιωνίζεται πως ο ασφαλιστικός θα είναι από τους κλάδους αιχμής για φέτος.
Η εξαγορά της ΑΧΑ Ασφαλιστικής από την Generali (Hellas) δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό πόλο στην εν λόγω αγορά, εξέλιξη που υποχρεώνει τα άλλα μεγάλα ονόματα (Eurolife, Groupama, Interamerican, NN, Allianz κ.α.) σε ενέργειες περαιτέρω ισχυροποίησής τους.

Επιπρόσθετα, το όποιο αποτέλεσμα για την Εθνική Ασφαλιστική επιταχύνει τις εξελίξεις. Επίσης, σημειολογικά μία ασφαλιστική (Interlife) είναι η πρώτη εταιρεία -μετά από... ξηρασία νέων εισαγωγών και απίσχνανση των εισηγμένων, που περνά τη Λεωφόρο Αθηνών.

Παράγοντες της αγοράς ήταν ξεκάθαροι στην εκτίμησή τους πως στη διάρκεια του έτους θα προχωρήσουν σημαντικά deals, εξαγορές, συγχωνεύσεις και στρατηγικές συνεργασίες. Ειδικότερα, ο κατακερματισμός δυνάμεων στον τομέα «Γενικών Ασφαλίσεων», η προοπτική συνεργειών στο bancassurance δημιουργούν ζωτικό χώρο και πεδίο για συγκέντρωση.

Ηδη στα κεντρικά ισχυρής ασφαλιστικής (στη Λεωφ. Συγγρού) φέρεται να έχουν ολοκληρώσει φάκελο-πρόταση για εξαγορά εταιρείας (ελληνικών συμφερόντων) με θέση από την 20άδα και κάτω της σχετικής κατάταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v