Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2021

Χρηματιστήριο: «Φάρμακο» για νέες εισαγωγές

Μεγάλης σημασίας τα όσα παρουσιάσθηκαν από την Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας, στην χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Θεόδωρος Τρύφων (πρόεδρος της ΠΕΦ) και Δημήτρης Δέμος αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό 4ετίας, εντυπωσιακός -αν μη τι άλλο- και μόνο με την απαρίθμηση των μεγεθών σε επενδύσεις, έρευνα συνακόλουθα απασχόληση. Στην συνέντευξη παρενέβη και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης (*).

Αναμφίβολα η διευθέτηση του ζητήματος της επανάκτησης (clawback) που απέφερε 36 νέες επενδύσεις, ύψους 80 εκατ. μόνο κατά το δεύτερο 6μηνο του 2019 συνέβαλε στην επανεκκίνηση σημαντικών προγραμμάτων, ικανών να οδηγήσουν τον κλάδο ακόμη υψηλότερα. Εύλογη η απορία επαγγελματιών της επενδυτικής κοινότητας, πως ένας τόσο σημαντικός κλάδος έχει τόσο δυσανάλογα πτωχή επενδυτική/χρηματιστηριακή παρουσία.

Θα μου πείτε είναι ο μόνος; ωστόσο είναι άξιον απορίας, πως όλο αυτό το διάστημα (από το 2019) δεν έγινε ούτε μία προσπάθεια από τις καθ' ύλην αρμόδιες αρχές να προσεγγισθεί ο κλάδος, οι εταιρείες, οι άνθρωποι του.

Αναφερόμαστε, εδώ και καιρό στην ανάγκη εμβάθυνσης της χρηματιστηριακής αγοράς, στην είσοδο εταιρειών από κλάδους αιχμής και ανερχόμενους (και λόγω Covid-19) τομείς δραστηριότητας.

Τι έχει γίνει; σχεδόν τίποτε, την ώρα που η επενδυτική κοινότητα έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στην Πολιτεία και αναμένει στο... ακουστικό της μήνες τώρα.

(*) αρκεί η συνδρομή των αρμοδίων να μην παραμείνει σε επίπεδο διατυπώσεων, ευχολογίων όπως λ.χ. έγινε και με τις πομφόλυγες για την «ανάσταση» της κλωστουφαντουργίας ή των κινήτρων για επενδύσεις στον κλάδο τροφίμων-ειδών διατροφής κ.λ.π

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v