Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2021

Eurogroup: Και τώρα...

«Κανονικά θα ήταν ένα ήσυχο Eurogroup...» ξεκινά το ρεπορτάζ της η Αγγελική Παπαμιλτιάδου, για να μας δώσει ό,τι πιο τελευταίο και αποκαλυπτικό κυκλοφορεί λίγο πριν τη σύνοδο, που μόνο υπό Κανονικές Συνθήκες δεν θα διεξαχθεί.

Και αυτό λέει πολλά, πάρα πολλά.

Ακόμη περισσότερα, όμως, η παρουσία της Janet Yellen -της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών/της πρώτης στην ιστορία των ΗΠΑ- και λόγω της πρότερης θητείας της στη FeD. Με τον διάδοχό της Jerome Powell να ακολουθεί πολιτική σε συγχρονισμό με την Christine Lagarde και την ECB.

Και ευτυχώς, ας μη φανταστώ, τι πολιτικές θα εφαρμόζονταν, εάν στη Φρανκφούρτη ήταν ο Jens Weidmann ή κάποιος του γερμανικού μπλοκ.

Οι οποίοι Γερμανοί, παρεμπιπτόντως, την επομένη των ανακοινώσεων της Γαλλίδας εξεδήλωσαν δημόσια τη δυσφορία τους, για την ευέλικτη, χαλαρή πολιτική που θα συνεχίσει να ακολουθεί η Φρανκφούρτη.

Πόσο επηρεάζει τον τουρισμό η μετάλλαξη Δέλτα προειδοποιεί η Goldman Sachs, με τον αμερικανικό οίκο να μην περιορίζεται, προφανώς, μόνο στην Ελλάδα. Ευνόητο.

Εξού, το εύλογο ενδιαφέρον για τη θέση/στάση που θα τηρήσει την Παρασκευή η Fitch Ratings (επίσης αμερικανικός οίκος, επειδή ακόμη και οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v