Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2022

Τεχνικές... συντεταγμένες

Προβάδισμα για τους long, στις πρώτες 4 συνεδριάσεις του 2022, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει έναντι των blue chips, της αγοράς.

Ανοδική διόρθωση βραχυπρόθεσμης διάρκειας ή προοίμιο διαμόρφωσης προϋποθέσεων για αλλαγή τάσης, πιθανόν να αποσαφηνισθεί αυτή την εβδομάδα.

Την Τετάρτη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός των ΗΠΑ, την Παρασκευή αξιολογεί την ελληνική οικονομία ο οίκος Fitch.

Οδηγός η Wall Street και δείκτης-σηματωρός ο S&P500. Στις 4.677,03 την Παρασκευή, από τις 4.680 (0,28%) νωρίτερα τα futures του «δείκτη των δεικτών».

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η διόρθωση για τον S&P500, από την περιοχή των 4.810 με προβλέψιμη τη σημαντική στήριξη στις 4.650 μονάδες.

Διόρθωση στην αγορά της Νέας Υόρκης με αφορμή τις ανακοινώσεις της Fed, με την Goldman Sachs να «βλέπει» τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων, για φέτος.

Σταδιακή -ακόμη και επιθετική- η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ διευκολύνει τους χειρισμούς traders και επενδυτών.

Ο Ηλίας Ζαχαράκης σημειώνει πως «... ήδη στις αγορές ομολόγων έχει αρχίσει η τιμολόγηση των όσων προοιωνίζεται να ακολουθήσουν, για αυτό και απαιτείται προσοχή στις νέες εκδόσεις και την τιμολόγησή τους. Ωστόσο, αν έρθει κρίση, αυτή θα προέλθει από αναγκαστικές και πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων...», ενδεχόμενο που -προσώρας- και με αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις δεν διαφαίνεται.

Αλλαγή τάσης μεταξύ κλάδων και μεταφοράς ρευστότητας (υπερκερδών) από τον ένα στον άλλον
το πιθανότερο, δραστική μεταβολή της bull σε bear αγοράς πολύ δύσκολα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v