Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2022

Χρηματιστήριο: Και τώρα;

Επιταχυντής εξελίξεων η χθεσινή κίνηση της Μόσχας, με τις πρώτες επιπτώσεις κάτι παραπάνω από εμφανείς στις αγορές. Ραγδαία η τροπή, με το ΣΑ του ΟΗΕ να συνεδριάζει κατεπειγόντως, τις αγορές της Ασίας να διορθώνουν και το πετρέλαιο να κάνει άλμα. Στα καθ' ημάς, συνεδριάζει -από νωρίς- το ΚΥΣΕΑ, με φόντο τα προβλήματα που προκύπτουν (και) στον τομέα της ενέργειας.

Προφανώς και η σημερινή συνεδρίαση θα διεξαχθεί υπό το βάρος των νέων δεδομένων, με τα futures του S&P500 να παραπέμπουν -ήδη- σε διόρθωση 1,52% από τις 4.277 μονάδες, τον VIX/CBOE από τις 27,76 μονάδες.

Σε ισχυρή διόρθωση παραπέμπουν τα futures του DAX, καθώς δείχνουν 2,39% χαμηλότερα και τις 14.368 μονάδες. Στην αγορά ομολόγων, σε κατάσταση αναμονής -προσώρας- με το 10ετές στο 2,55%.

Χρήσιμη η ανάλυση του Stratfor για τις επιλογές της Μόσχας και το κρίσιμο θέμα των συνόρων.

Με την πιο τελευταία εξέλιξη να έρχεται από τη ρωσική πλευρά και συγκεκριμένα από την εκπρόσωπο του ΥπΕξ Μαρία Ζαχάροβα πως εξακολουθεί να είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις. Υπό το βάρος των τετελεσμένων, προφανώς.

Βραχυπρόθεσμα (και) για τις αγορές «κλειδί» είναι το αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μπλίνκεν-Λαβρόφ, που είχε προγραμματισθεί -προ του διαγγέλματος Πούτιν- για μεθαύριο Πέμπτη, στη Γενεύη.

Σε όλα αυτά, για τις αγορές προσμετρώνται η ανακοίνωση των δεικτών ΡΜΙ σε Ευρωζώνη, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ σήμερα Τρίτη. Αύριο Τετάρτη ανακοινώνονται στοιχεία πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, μεθαύριο Πέμπτη το ΑΕΠ των ΗΠΑ και την Παρασκευή έχει προγραμματισθεί το Eurogroup. Λίγο πριν και η σύνοδος των κεντρικών τραπεζιτών.

Το μόνο σίγουρο; Αυξημένη μεταβλητότητα σε αυτή την «πυκνή» εβδομάδα και δεν θα πλήξουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v