Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2022

Επιεικώς ακατανόητη...

Στην τελική ευθεία για την αυλαία της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2022 η Wall Street. Εύλογα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και προς αυτό το μέτωπο, καθώς για την «αγορά των αγορών» παρά την ανοδική διόρθωση του Μαρτίου δεν αποφεύχθηκε το αρνητικό πρόσημο πρώτου τριμήνου, του πρώτου με απώλειες από το αντίστοιχο του 2020. Επί της ουσίας, πρόκειται για το πρώτο αρνητικό τρίμηνο από την έναρξη της πανδημίας λόγω Covid-19.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου διαδραματίστηκαν εξελίξεις πρωτόγνωρες τόσο για τις αγορές όσο για τη γεωπολιτική ισορροπία και σύγχρονη ιστορική «μνήμη» της Ευρώπης. Ενα πρώτο τρίμηνο 2022, μεστό γεγονότων με τις συνέπειές τους να αποτυπώνονται (και) στα οικονομικά των επιχειρήσεων, για αυτό και η σημασία που αποδίδουν οι αναλυτές στην ανακοίνωση μεγεθών αυτής της περιόδου.

Αυτά εκτός, στη Νέα Υόρκη αλλά και στην πλειονότητα των χρηματιστηρίων ανεπτυγμένων και αναδυόμενων. Κανόνας που έχει για εξαίρεσή του το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου παρέχεται η δυνατότητα σε μία εισηγμένη να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 29 Απριλίου. Απόφαση που μπορεί να είχε ληφθεί -δικαιολογημένα- λόγω Covid-19 αλλά που, επιεικώς ακατανόητα, παραμένει σε ισχύ από τις καθ' ύλην αρμόδιες αρχές.

Απόλυτα δικαιολογημένες -κατά την άποψή μου- οι αιτιάσεις και ενστάσεις πολλών παραγόντων της αγοράς, μόνο που και αυτοί είτε μεμονωμένα είτε ως φορείς θα έπρεπε να έχουν θέσει -ήδη- το σχετικό ζήτημα.

Αν μη τι άλλο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v